E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriABD'li finans kuruluşlarına not darbesi---

ABD'li finans kuruluşlarına not darbesi

ABD'li finans kuruluşlarına not darbesi
22 Ağustos 2023 - 07:52 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kurulu S&P, zorlu faaliyet şartları sebebiyle bazı ABD'li bankaların notlarını indirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'li bankalara yönelik not değerlendirmesini duyurdu.

Moody's'in benzer bir hamlesini takip eden S&P Global, fonlama risklerinin ve zayıf kârlılığın sektörün kredi gücünü muhtemelen test edeceği uyarısında bulunarak birçok ABD bankasının kredi notlarını düşürdü ve görünümünü revize etti.

S&P, Associated Banc-Corp ve Valley National Bancorp'un fonlama riskleri ne dikkat çekerek ve aracı mevduatlara daha fazla güvendikleri konusunda uyararak notlarını düşürdü.

Ayrıca, büyük mevduat çıkışlarını ve hakim olan yüksek faiz oranlarını gerekçe göstererek UMB Financial Corp , Comerica Bank ve Keycorp'un notu düşürüldü.

S&P; faiz oranlarındaki keskin artışın birçok ABD bankasının fonlama ve likiditesine baskı yaptığını belirtti.

Derecelendirme kuruluşu ayrıca diğer faktörlerin yanı sıra yüksek ticari gayrimenkul (CRE) riskine dayarak S&T Bank ve River City Bank'ın görünümünü durağandan negatife indirdi.

Moody's bu ayın başlarında 10 bankanın notunu bir basamak indirmiş ve Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street ve Truist Financial dahil olmak üzere altı bankacılık devini notunu potansiyel indirimler için incelemeye almıştı.

Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın bu yılın başlarında iflası, ABD bankacılık sektöründe bir güven krizine yol açmıştı.

ABD'li bankaların ikinci çeyrek bilançoları

 

ABD'li bankadan flaş yorum: O borsalar şaşırtacak

 

İtalya'nın dev bankalarının hisselerine vergi darbesi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)