E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li askeri dergiden Rus tankı yorumu: NATO için ciddi tehdit---

ABD'li askeri dergiden Rus tankı yorumu: NATO için ciddi tehdit

ABD'li askeri dergiden Rus tankı yorumu: NATO için ciddi tehdit
24 Mayıs 2021 - 06:46 borsagundem.com

Rus Armata tankını Amerikan Abrams ile karşılaştırılan askeri dergi NI'da Rus tankı için "Daha hafif ve daha hızlı hareket ediyor" yorumu yapıldı

Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest (NI), Rus yapımı T-14 Armata tankı ile ABD menşeili M1 Abrams tankının teknik özelliklerini karşılaştırdı.

Kris Osborn imzalı makalede, Rus yapımı T-14 Armata tankı ile ABD menşeili M1 Abrams tankının teknik özellikleri karşılaştırıldı.

ABD’li uzmana göre Rus tankı, Amerikan muadilinden daha hafif ve daha hızlı hareket ediyor.

Armata’nın mürettebatının dört kişiden oluştuğuna dikkat çeken yazar, tankın insansız kule, yüksek atış hızı, termal görüntüleme menzili ve tankçıların koruma altında olduğu tasarım gibi özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Osborn ayrıca Armata’nın atış menzilinin Abrams tankının bugünkü modelleri ile neredeyse aynı olduğunu ifade etti.

Osborn Rus tankını, “Bu savaş makinesi, belirtilen özelliklerin doğru olması koşuluyla ABD ve NATO kuvvetleri için çok ciddi bir tehdit oluşturuyor gibi görünüyor” ifadeleri ile niteledi.

ABD’li uzman yazar, Abrams'ın avantajları arasında ise ek ağırlık nedeniyle tankı hareketliliğini ağırlaştıran, ancak aynı zamanda aracın düşman ateşi altında hayatta kalma şansını arttıran ağır zırha vurgu yaptı. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İmam Aslan24 Mayıs 2021 07:00

    Ulan işinize geldimi düşman görünen abd ile rusya hemen ortak noktada buluşursunuz,baş belası iki tane köpek başka bir halt değilsiniz,halk önünde düşman onun bunun ülkesine çökmek için ortak olursunuz,herşeyiniz olabilir hatta bizde olmayan bir çok şeyinizde olabilir ama bizde olupda sizde olmayan çok büyük bir şey var Cesaret.