E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'den, çiftçiler için 500 milyon euroluk kriz fonu---

AB'den, çiftçiler için 500 milyon euroluk kriz fonu

AB'den, çiftçiler için 500 milyon euroluk kriz fonu
22 Mart 2022 - 08:55 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB), çiftçiler için 500 milyon euroluk kriz fonunun kullanılmasını önerecek

Avrupa Birliği, Ukrayna'da devam eden savaşın, yüksek enerji fiyatları ve bazı önemli ürünlerin kıtlığıyla karşı karşıya kalan gıda üreticileri üzerindeki etkisini hafifletmek için ilk kez bir tarımsal kriz fonunu kullanacak.

Avrupa Komisyonu Çarşamba günü, işgalin tarım sektörüne etkileriyle mücadele etmek ve blokta gıda güvenliğini sağlamak için bir paketin parçası olarak Avrupalı çiftçileri desteklemek için fonun yaklaşık 500 milyon eurosunu (551 milyon dolar) kullanmayı önereceği belirtildi.

AB Tarım Komiseri Janusz Wojciechowski geçen hafta, AB'nin yem kıtlığını önlemek ve domuz endüstrisini desteklemek için nadastaki arazilerinin yem mahsulleri yetiştirmek için kullanılmasına izin verecek önlemler üzerinde çalıştığını kaydetti.

AB tarım bakanları Pazartesi günü, Rusya'nın işgalinin doğal gaz, gübre ve hayvan yemi gibi girdiler üzerindeki önemli etkilerinden muzdarip çiftçileri değerlendirdi.

AB'den Acil Müdahale Gücü adımı

 

Çin dünyadaki tahılların yarısını stokladı

 

Ukrayna Rusya gerginliği tahıl fiyatlarını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)