E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUkrayna Rusya gerginliği tahıl fiyatlarını yükseltti---

Ukrayna Rusya gerginliği tahıl fiyatlarını yükseltti

Ukrayna Rusya gerginliği tahıl fiyatlarını yükseltti
14 Şubat 2022 - 09:21 borsagundem.com

Ukrayna Rusya gerginliği küresel pazarlarlarda tahıl fiyatlarını yükseltti

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Karadeniz'den yapılan ihracata yönelik arz endişelerinin fiyatları desteklemesiyle yaklaşık %2 yükseldi.

Soya fasulyesi fiyatları, kuru havanın Latin Amerika'daki üretimi sınırlayabileceği endişelerinden destek bularak art arda ikinci seansta yükseldi.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları seansın ilk işlemlerinde 8.14 dolar/bushel yani 299.1 dolar/ton, ile 26 Ocak'tan bu yana görülen en yüksek seviyeyi kaydetmesinin ardından bugün %1.9 artışla 8.13 dolar/bushel, yani 298.7 dolar/ton seviyesinden işlem gördü.

Buğday vadeli kontratları, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edebileceği ve bu nedenle buğday ihracatı için hayati önem taşıyan Karadeniz bölgesinden gelen sevkiyatların aksayabileceğine dair artan endişelerle kazanım elde etti.

Soya fasulyesi %0.4 artışla 15.89 dolar/bushel yani 587.2 dolar/ton seviyesine yükseldi. Mısır %0.8 artışla 6.56 dolar/bushel yani 258.3 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Bakır fiyatları arttı, demir keskin düştü

 

Rusya Ukrayna krizi petrol fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Şubat 2022 10:32

    Rusya uygun anı bekliyormuş. Rusya olaydan 6 - 8 ay önce Tahıl ambarlarını doldurdu. Stok yapmaya başladı. Hatırlayan var mı ?. Çin aynı biçimde esktradan ürünler alıp ambarlara stok yaptı... Rusya gerginşiği Tamda FED global ekonomiden çıkış süreç dönemlerine gelmesi..Rusya global ekonomi ile oynayıp, yaşanan global krizleri körüklemeye ABD çıkışını düşürmeye mi çalışıyor ? Büyük oyunların olduğu, basit düşünülmeyecek bir soğuk savaşın ısındığı bir evreye geldik. Biz ise kapısı, bacası, penceresi, her yeri açık  vb. kasa boş yakalandık :D