E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye flaş yaptırım itirafı!---

ABD'den Türkiye'ye flaş yaptırım itirafı!

ABD'den Türkiye'ye flaş yaptırım itirafı!
06 Kasım 2019 - 12:11 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi'nin geçen hafta kabul edilen Türkiye karşıtı yasa tasarıları sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi... Bloomberg'e konuşan üst düzey ABD'li yetkili, "Trump yönetimi yaptırıma karşı" açıklaması yaptı.

Ankara-Washington hattında tansiyon geçen hafta Türkiye karşıtı iki tasarısının Temsilciler Meclisi’nden peş peşe geçmesiyle yükselmişti.

ABD Temsilciler Meclisi Komisyonu yaptırım tasarısını kabul etti

Ankara’nın büyük tepkisini çeken bu tasarılardan ilki 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak nitelendiren tasarı, diğeri ise TSK’nın haklı gerekçelerle başlattığı Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla Türkiye’ye yaptırımların önünü açan tasarıydı.

Büyük çoğunlukla geçen tasarılar sonrasında iki ülke arasında ciddi bir gerilim yaşanırken Bloomberg’e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerden kritik açıklamalar geldi.

Bloomberg’e ismini açıklamadan konuşan Dışişleri Bakanlığı’nda görevli üst düzey bir yetkili, “Trump yönetimi geçen hafta alınan tasarılar sonrasında Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına karşı” açıklamasını yaptı.

Trump yönetiminin olası bir yaptırımın, ABD’nin Türkiye ile bağlarını koparacağını ve ABD’yi Türkiye’nin hamleleri konusunda seçeneksiz bırakacağını söyeyerek, “Bu iki adım önemli bir NATO müttefikiyle ilişkilerin kopmasına sebep olur” dedi. İsmini açıklamayan yetkili ABD Başkanı Donald Trump’ın tasarıyı veto edip etmeyeceğine dair bir açıklama yapmadı.

“İKİSİNİN ZAMANLAMASI TALİHSİZ OLDU”

Öte yandan Türkiye’ye karşı iki yasa tasarısının onaylanması hakkında da açıklamalarda bulunan yetkili, “Türkiye’nin Suriye’deki hamlelerine karşı oylanan tasarıyla birlikte Ermeni olayları konusunda Türkiye’yi kınayan tasarının geçmesi talihsiz bir zamanlamanın sonucu. Hakkaniyetli bir karar olmaktan ziyade cezalandırıcı bir hamleymiş gibi görünüyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta alınan kararlar sonrasında ne ABD Başkanı ne de yönetiminden net bir açıklama gelmemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gazi06 Kasım 2019 18:59

    Top çeviriyorlar aman dikkat

  • yayınla editör...sansür eme.06 Kasım 2019 13:21

    önce pkk terör dgeil dedi... küstah tarihi mektup geldi....ypg müttefim dedi.. suriyede petrol bende dedi... türk askeri suriyeye girerese 30 km harici giremez dedi.. hava sahası kapattı suriyede sınırlı... ermeni soykırımu var dedi... papazını aldı... fetoyu kolluyor ve besliyor... guvenlı bolgede ypg çıkacak dedi çıkmamış bomba patlatıp geri göçleri engelletiyo...  silah araç gereç yığdı teröriste. halkbankla tehdit ediyo bide..5 gunluk ateskeş tarihi zafer diye gazladı medyamız... neyse şimdi abd ye gidipde, daha ne vereceksiniz? abd daha ne ister?  otur oturduğun yerde...  -  EY ABD SEN KİMSİN YAHU. DESEYDİN. BU BAŞIMzIA GELENLERDE SENİN BU EFELENMEN, VEDE TÜK MİLLETİNİN BOYUN EĞMEMESİ İLE GELECEKTİ... Kİ BÖYLEDE GELDİ.. DİMDİK DURARAK AMBARGO YEDİK DERDİK.. BİZDE ALKIŞLARDIK.   ONURUMUZ AYAKTA. DÜNYA DEVLETLERİ BİRLİĞİMİZİ GöRÜRDÜ VE AMBARGO YEDİK DERDİK.... ŞUAN istediğimizde başarısılık oldu.. hem itibar gitti. rezillik OLDUK.

  • saçma... : )06 Kasım 2019 18:19

     memleketi fetoculara ..askerini kumpaslarla fetocu kontrolundeki yargı sistemine bıraktığınız gün... sizinden ne köy olur ne kasaba.. steve izlerken sizler.. bizler memlek kolluyor savunuyorduk...azcık delikanlı şerefli onurlu dedeni örnek al. bırak arap seviciliğini... başın sıkışıncada türk öğün demişsin.. yılar önce iman kuran ahmedi nesaj, esad, mısır diyordun... sıkışınca türk oldugun mu geldi aklına? biz türklüğü kanla aldık koçum.. senin gibi lafla değil )) git afrin partkında  kumda oyna... biz bayrak altında nöbet tutarız.. senin yerinede git paralı yap sen askerliğinide... torununda sende babanda...

  • Saçma06 Kasım 2019 16:42

    ABD Dış İşleri Bakanı Pompeo'nun cevabı yeter: "Türkiye'nin tek başına hareket etme kabiliyetini elinden alacak olan büyük işler yapmak zorundayız" Türkiye için senatodaki siyonist/evanjelik lobi yüzünden yaptırımlar geçti. Sahada istediğimizi alıyoruz. Güvenli bölgede temizlenecek. TIPKI AFRİN'DEKİ gibi azıcık vatan evladı olun Türk Öğün!'

  • Metin06 Kasım 2019 15:55

    Rusya S-400'leri kuracaksın, Nato'da zaafiyet oluşmasını isterim,kurmazsan İdlib'i mahvederim. Gram esamen okunmaz , der. Abd , kurarsan NY mahkemesi Halkbank cezalarını açıklar,ben de ekonomini mahvederim, hem al bakayım şu Patriotları , der. Suriyeliler kazmaya devam eder,gitmem de gitmem diye tutturur. Öööff ya , çok sıkıldım,.. :(  :(