E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Polonya'ya 6,5 milyar dolar değerinde F-35 satışı---

ABD'den Polonya'ya 6,5 milyar dolar değerinde F-35 satışı

ABD'den Polonya'ya 6,5 milyar dolar değerinde F-35 satışı
12 Eylül 2019 - 00:16 borsagundem.com

ABD Savunma, Güvenlik İşbirliği Ajansı, Dışişleri Bakanlığının 6,5 milyar dolar değerinde konvansiyonel uçuş-kalkış yapabilen 32 adet F-35 müşterek taarruz savaş uçağı ve ekipmanlarının Polonya'ya satışını onayladığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 6,5 milyar dolar değerinde 32 adet F-35A tipi beşinci nesil savaş uçağının Polonya'ya satışına onay verdi.

ABD Savunma, Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, muhtemel dış askeri satış kapsamında 6,5 milyar dolar değerinde 32 F-35 müşterek taarruz savaş uçağı ve ilgili elemanlarının Polonya'ya satışını onaylama kararı aldı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, satışa, konvansiyonel uçuş-kalkış yapabilen 32 adet F-35A tipi uçağın yanı sıra 33 F-135 yedek motor ile uçağın elektronik harp sistemleri gibi birçok parçanın da dahil olduğu bildirildi.

Ajansın açıklamasında ayrıca, "Bu satış Polonya'ya bölgedeki saldırganlıkları caydırmak konusunda güvenilir bir savunma kabiliyeti kazandıracak ve ABD kuvvetleri ile ortak çalışabilirliğini sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Polonya, Rus yapımı MiG-29 ve Su-22 filolarını yenileme çabalarının bir parçası olarak F-35 alımına ilişkin talebini ABD'ye mayıs ayında sunmuştu.

Varşova yönetiminin, ülkenin askeri modernizasyonu kapsamında, 2026 yılına kadar 47 milyar dolar askeri harcama yapması bekleniyor.

ABD'den 2017'de 10,5 milyar dolar değerinde Patriot hava savunma sistemi alan Polonya, son zamanlarda HMARS roket sistemleri, stand off füzelerinin yanı sıra değeri 2 milyar doları bulan askeri alımlar yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • evet..12 Eylül 2019 00:49

    müttefik ABD ile ortak sınır devriyesi yapıyoruz :D 80 bin askerimiz ypg ye karşı tam donanımlı 4 ay 2 dini bayramdır bekliyor...  f35 programı iptal edilip pilotlarımız Türkiye ye gönderildi .Geldiler. Biz  s-400 alsak ne olacak? o sistemi açıp, düğmeye basıp atacak, düşmana kurşun sıkacak delikanlı olmayınca? polonya kadar olamadık. ırak bile f16 alıyor hava gücü kuruyor. bizde de f16 lar var... HALA BİZİMKİLER MÜTTEFİK, DOSTUM, ÜZÜLDÜM,ÜZDÜ BENİ DEYİP siyaset ediyor. eeyyy ırak F16 alacak. hava gücü kuruyor.. bizdede f16 var... ruslar karşılıksız satmaz su 57leri..sıfır başarı. A.B.C.Ç sallaya sallaya kaybediyoruz.  abdve ypg ve rusya yerine esad olsa orda okadar pkk lı ve ypg li olmaz, oakdar silah o coğrafyaya terör örgütlerine bırakılmazdı. Türkiye ye karı kullanılır o silahlar. İrana saldıran varmı ? İran ABd düşmaı.. ama önüne gelen Türkiye ye saldırıyor neden?  ABD askerine kurşun sıkan   terör grubu bile abd bayrağına saldıramıyor..