E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'ta askeri karargaha hava saldırısı---

Irak'ta askeri karargaha hava saldırısı

Irak'ta askeri karargaha hava saldırısı
20 Nisan 2024 - 01:50 borsagundem.com

Irak'ın Babil vilayetinde Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye bağlı karargaha ABD tarafından hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.


Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi "Facebook" hesabından yapılan açıklamada, "Babil'de askeri Kalso Üssü'ndeki Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü'ne ABD tarafından düşmanca hava saldırısı düzenlendi." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, söz konusu saldırıda ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi.

ABD'den konuya ilişkin yalanlama geldi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "ABD'nin bugün Irak'ta hava saldırıları düzenlediğini iddia eden bazı haberler bulunmaktadır. Bu haberler doğru değildir. ABD bugün Irak'ta herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmemiştir" ifadeleri yer aldı.

Irak'ın Babil vilayetinde Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye bağlı karargaha hava saldırısı düzenlenmiş, 7 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili olarak Haşdi Şabi önce "Facebook" hesabından ABD'yi suçlamış, ancak daha sonra yapılan açıklamada patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve olayın perde arkasının araştırıldığı belirtilmişti.

Gazze çevre felaketiyle karşı karşıya

 

Ekvador'da çeteler iki belediye başkanını öldürdü

 

Beyaz Saray'dan İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberlerine 'yorum yok'

 

Kolombiya Filistin'in BM'ye tam üyeliğini destekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.20 Nisan 2024 07:03

    ABD IRAK'I İŞGAL ETTİĞİNDE EN GÜNEYİNDE ŞİİLER OLMAK ÜZERE IRAK'I 3 E BÖLDÜ ZAMANLA Şİİ BÖLGESİNİ ZAYIFLATARAK (Şİİ NÜFUSU O BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRARAK) BASRA KÖRFEZİNDE İSRAİL' E KAPI AÇMAK İSTEYECEKTİR BÖYLELİKLE İSRAİL'İN AKDENİZDE GENİŞ BIR KIYI ŞERİDİ KIZILDENİZ(GERÇEKLEŞTİ) VE BASRA KÖRFEZİNE KIYISI OLUŞTURULACAKTIR -bunun gerçekleşmesi nasıl önlenir? Bölge ülkeleri Ülkelerindeki ABD üstlerinin tamamını kapatırlarsa önlenir