E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den İngiltere'ye çağrı: Brexit sonrası anlaşmaya hazırız---

ABD'den İngiltere'ye çağrı: Brexit sonrası anlaşmaya hazırız

ABD'den İngiltere'ye çağrı: Brexit sonrası anlaşmaya hazırız
08 Ağustos 2019 - 03:11 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İngiliz meslektaşı ile yaptığı görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu. Pompeo, "Brexit'in gerçekleşmesiyle elimizde kalem, kapıda olacağız" dedi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Brexit sürecinin tamamlanmasının hemen ardından İngiltere ile yeni bir serbest ticaret anlaşması imzalamak istediklerini söyledi.

Pompeo, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile Washington'da yaptığı görüşmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Raab'ın ABD'ye yaptığı ilk resmi ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten Pompeo, Brexit süreciyle İngiltere'ye verdikleri desteği artıracaklarını kaydetti.

Pompeo, "İngiltere'nin bağımsız kararını destekliyoruz ancak Brexit'in gerçekleşmesiyle kapının önünde, elimizde kalemle en kısa sürede yeni bir serbest ticaret anlaşması imzalamaya hazır olacağız." ifadesini kullandı.

Pompeo ayrıca, Hürmüz Boğazı'nda ABD'nin inisiyatifiyle oluşturulan deniz güvenliği girişimine İngiltere'nin katılacak olmasından büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.

"Ayrılmaya kararlıyız"

İngiliz bakan ise Başbakan Boris Johnson ve kabinesinin, ekim sonunda "anlaşmalı" ve "anlaşmasız" Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma konusunda kararlı olduğunu dile getirdi.

Raab, bu sürecin hemen ardından ABD ile bir serbest ticaret anlaşması imzalamaya çok istekli olduklarını da sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin yeni Başbakanı Johnson'ı tebrik ettiği telefon görüşmesinde, Brexit'in ardından bu ülkeyle serbest ticaret anlaşması imzalamak dahil her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylemişti.

İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Johnson, 24 Temmuz'da ülkenin yeni başbakanı olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat08 Ağustos 2019 10:27

    İngiltere ne yaparsa yapsın siz itaat edersiniz.  

  • :)08 Ağustos 2019 10:26

    Amaç avrupa birliğini yığratmak. Avrupa birliğinde Almanyayı tek başına bırakıp güçlenmesini engellemek...ABD düşmandır almanya psikilojik olarak... bu ingilterede baston rolünde.. bir orda bir burda..

  • ALAATTİN CAMGÖZ08 Ağustos 2019 09:59

    ingiltere yi abd ab den kopardı .zaten dünya daki tüm pisliklerin senaryonalarını ingilizler yazar abd uygulattırırlar.zamanı gelince hepsi birden bir sırtlan gibi birlikte savaşasıp garibanları bitirirler.

  • :)08 Ağustos 2019 10:29

    garibanda hep sen ve senin gibi devletleri yöneten zihniyetler... orasıda çok ilginç... ilim, bilim, fizik, matematik olmayan ülkeler hep gariban, tarihleri boyunca. aynı sen yani... 

  • Hayır Dua08 Ağustos 2019 06:35

    700 trilyon $ toksinli varlıklar 200 trilyon $ iç borç ile ABD belini zor doğrultur artık. Darısı İngiltere’nin başına...

  • haydee08 Ağustos 2019 10:31

    hocam ukadar basılı usd yok... rakamlarda yanlışlık olmasın ? adamların gelir gideri taş çatlasa 20 trilyon usd yıllık bazda birbirine eşit rakamlar... okadar usd yok piyasada, nerdne okudun hacı dayı ?ah haber demi demiş magazin haberdemi o borçlar : ))

  • Hayır Dua 08 Ağustos 2019 10:31

    Senin kafan da aklında yok moryel. Algı size sapa ağlam bankaları olan Türkiye’yi batak daha 2008 de 700 trilyon dolar toksinleri olduğu söylenen ABD yi dev gösterir işte böyle . Sana Freddie Mac Fannie Mae desem ne anlarsın ? Koca bir hiç. Sana nasdaq piyasa değeri kaç dolar desem? Sen git sütünü için daha çok vaktin var çoooookkkk

  • nı alırım08 Ağustos 2019 08:38

    Kafa gitmiş dayının, sayı saymayı da unutmuş