E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Hamas'a yaptırım---

ABD'den Hamas'a yaptırım

ABD'den Hamas'a yaptırım
18 Ekim 2023 - 16:25 borsagundem.com

ABD, Hamas'la bağlantılı çok sayıda kişiye yaptırım uyguladığını açıkladı.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken ABD Hazine Bakanlığı, Hamas'ın "gizli" yatırım portföyüyle bağlantılı çok sayıda kişiye ve örgütün lider kadrosunun iki üst düzey üyesine yaptırım uyguladı.

Bloomberght'de yer alan habere göre, yaptırım uygulanan kişilerden altısı, Türkiye, Cezayir, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkelerdeki şirketlerde yüz milyonlarca dolar değerinde yatırım portföyü yönetmekle suçlanıyor.

Sanal para borsasına yaptırım

Öte yandan ABD, Hamas'ın iki üst düzey üyesine ve Gazze merkezli bir sanal para borsasına da yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada, örgütün faaliyetlerini gizlemek için paravan şirketler kullandığını ve toplanan fon ile üst düzey Hamas yetkililerinin lüks bir hayat yaşamalarını belirtti.

Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, "ABD, İsrailli sivillere yönelik acımasız ve vicdansız katliamın ardından Hamas'ın finansörlerini hedef almak için hızlı ve kararlı bir eyleme geçiyor. Hamas teröristlerinin, İsrail halkını terörize etmek ve zulüm yapmak için para toplama ve kullanma yeteneğini engellemek için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hamas-İsrail çatışmalarının 9. gününde savaş kabinesi toplandı!

 

JPMorgan CEO'su Dimon, İsrail-Hamas savaşını değerlendirdi

 

Hamas-İsrail savaşı Türkiye’yi ne kadar etkiler? Ahmet Yavuz Paşa yanıtladı

 

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)