E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de yılbaşı gecesini kana bulayacaktı---

ABD'de yılbaşı gecesini kana bulayacaktı

ABD'de yılbaşı gecesini kana bulayacaktı
31 Aralık 2015 - 23:13 borsagundem.com

ABD'nin New York eyaletinde, bir restoranda yılbaşı gecesi sivillere yönelik silahlı saldırı planlayan bir kişi yakalandı

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rochester kentinde bir restoranda yılbaşı akşamı sivillere silahlı saldırısı planladığı belirlenen 25 yaşındaki Emanuel Lutchman’ın yakalandığı belirtildi.

Terör örgütü DAEŞ’e materyal sağlama girişimi nedeniyle tutuklandığı kaydedilen Lutchman için 20 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası isteniyor.

Bakanlığın ulusal güvenlikten sorumlu başsavcı yardımcısı John Carlin, Lutchman’ın saldırıyı terör örgütü DAEŞ adına yapmayı planladığını aktardı. Carlin, “DAEŞ’e materyal sağlama girişimin bir parçası olarak Lutchman, yılbaşı arifesinde masum sivilleri terör örgütü adına öldürmeyi planlıyordu. Şükürler olsun ki emniyet güçlerimiz duruma müdahale etti ve Lutchman’ın ölümcül planlarını bozdu” değerlendirmesinde bulundu.

FBI kayıtlarına göre Lutchman, ABD dışındaki bir DAEŞ üyesinden yılbaşı gecesi sivillere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirmesi yolunda emirler alıyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)