E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaBankacılıkABD'de tüketici kredileri rekor seviyede---

ABD'de tüketici kredileri rekor seviyede

ABD'de tüketici kredileri rekor seviyede
09 Temmuz 2013 - 12:55 borsagundem.com

ABD'de mayıs ayında tüketici kredileri 19,6 milyar dolar artarak yılın en yüksek rakamına ulaştı

ABD'de mayıs ayında tüketici kredileri 19,6 milyar dolar artarak yılın en yüksek rakamına ulaşırken,
kredi kartı harcamalarında da rekor artış yaşandı. ABD'de nisan ayında 10,9 milyar dolar artan tüketici kredileri, mayıs ayında 19,6 milyar dolar artışla bu yılın zirvesine ulaşırken, kredi kartı harcamalarında 6,6 milyar dolarla rekor yükseliş yaşandı. Böylece toplam borçlanma oranı 2,84 trilyon dolara ulaştı.
ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından dün açıklanan rapora göre, tüketici kredilere mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,4 , bir önceki aya göre ise 4,6 oranında yükseldi. Tüketici kredilerinde mayıs ayında görülen yıllık bazda artış oranı geçen yılın mayıs ayından bu yana gerçekleşen en yüksek artış oldu. 
Kredi kartı harcamaları da mayıs ayında sürpriz bir şekilde 6,6 milyar dolar artarak, bu yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Mayıs ayında kredi kartı harcamaları yüzde 9,3 artarken, nisan ayında bu oran yüzde 1,1 olarak gerçekleşmişti.
J.P Morgan Chase Bankası Ekonomisti Mehmet Özhabeş, AA muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sonuçların tüketicilerin giderek rahat harcama yaptığını gösterdiğini belirtti.
Özhabeş,  iş piyasasının iyileştirilmesi nedeniyle artan gelirlerin tüketici harcamalarını genişleten muhtemel bir sonuç olduğunu aktararak, şu görüşlere verdi:
"Borsadaki yukarı hareket ve konut fiyatlarındaki artış piyasayı canlandırdı. İş piyasasının iyileştirilmesi nedeniyle artan kazançlar da tüketici harcamalarını artıran muhtemel bir sonuç oldu. Otomobil ve öğrenci kredileri için borçlanma mayıs ayında yüzde 0,7 artarken, benzer dönemlere göre yaklaşık olarak aynı hızda gerçekleşti. Sürpriz olan bu ayki rotatif kredi bileşenleri, herşeyden önce de kredi kartı borçlanmasındaki rekor artış oldu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)