E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de Remdesivir'e acil durum onayı çıktı---

ABD'de Remdesivir'e acil durum onayı çıktı

ABD'de Remdesivir'e acil durum onayı çıktı
02 Mayıs 2020 - 00:25 borsagundem.com

Trump, Kovid-19 toplantısında, Glead ilaç şirketinin ürettiği Remdesivir adlı antiviral ilaca FDA'dan acil durum onayı verildiğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA), yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedavisi için Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilaca "acil durum onayı" verdiğini duyurdu.

Trump, Oval Ofis'te FDA Başkanı Stephen Hahn, Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan doktorlar Deborah Birx ve Anthony Fauci ile gazetecilerin karşısına çıktı. 

"Remdesivir" isimli ilacın klinik deneylerde olumlu sonuç verdiğine işaret eden Trump, "FDA'in, Remdesivir için onay verdiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

Doktor Fauci ise söz konusu ilacın şimdilik sadece durumu ağır olan hastalarda kullanılacağını bildirdi.

FDA'den "ilaç hakkında bilgi sınırlı" açıklaması

FDA'den yapılan açıklamada ise ilaca "acil durum onayı" verildiğine işaret edilerek, "Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastaların tedavisinde Remdesivir kullanımının güvenliği ve etkisi konusunda sınırlı sayıda bilgimiz var" notu düşüldü.

Yapılan klinik deneylerin, Remdesivirin hastaların iyileşme süresini kısalttığını gösterdiği vurgulanan açıklamada, "tam onay" için daha süre gerektiği aktarıldı.

Öte yandan "Remdesivir", Kovid-19 için onay alan ilk ilaç olma özelliği taşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cengiz02 Mayıs 2020 15:35

    bu ilacın bir işe yaramadığını dsö açıkladı.trump,rumsfelde kıyak için bu ilacı parlatıor.arkalarında zarar eden ilaç tekeli var.

  • Uyan02 Mayıs 2020 04:40

    Gurban olduğum iki sise gönder

  • Hasan02 Mayıs 2020 01:23

    Bizde de ağır durumdaki hastalar için bu ve bunun gibi diğer (favipiravir vb.) İlaçlar kullanılarak ölüm oranları en düşük seviyeye çekilebilir . Değerlendirmek te fayda var bence