E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de konut satışları hafif yükseldi---

ABD'de konut satışları hafif yükseldi

ABD'de konut satışları hafif yükseldi
30 Aralık 2013 - 17:08 borsagundem.com

ABD'de bekleyen konut satışları Kasımda hafif arttı, ancak beklentileri karşılamadı

ABD Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği verilerine göre, bekleyen, tamamlanmış, konut satışları Kasım ayında hafif bir artış gösterdi, ancak beklentilerin altında kaldı.
Bekleyen Konut Satışları Endeksi, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 artışla 101,7 olarak gerçekleşti. Ekim ayı verisi 102,1 puandan 101,5 puana revize edildi. Piyasalarda beklenti artışın yüzde 1,0 olacağı yönündeydi. Kasım ayında Endeks geçen yılın aynı ayına göre ise 1,6 puan geriledi.
Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği (NAR) baş ekonomisti Lawrenci Yun yaptığı değerlendirken, "Konjoktürel olarak dip seviyeye ulaşmış olabiliriz, istihdam yaratımı ve hanehalkı oluşumunun pozitif temel göstergeleri 2014 yılında oldukça istikrarlı bir konut satış sözleşmesi aktivitesini büyük olasılıkla destekleyecek. 2013 yılının son aylarının yataya yakın geçmesini ve 2013 yılının son 7 yılın en iyi satış rakamları ile tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)