E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de inşaatlar toparlanmayı vurdu---

ABD'de inşaatlar toparlanmayı vurdu

ABD'de inşaatlar toparlanmayı vurdu
10 Eylül 2014 - 08:26 borsagundem.com

FED eski Başkanı Alan Greenspan, ABD ekonomisinin toparlanmasına inşaat sektöründeki hareketsizliğin engel olduğunu söyledi

KPMG’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sigorta konferansında konuşan FED eski Başkanı Alan Greenspan; “İnşaat tamamen ölü durumda. Bu da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana inşaat ya da daha uzun ömürlü varlıkların başrol oynadığı diğer iyileşmelerle çelişiyor” dedi. 

2008 krizinin ardından sektörün toparlanması yavaş ücret artışı ve sıkı kredi koşulları nedeniyle sekteye uğradı çünkü bu uygulamalar bazı Amerikalılar için ev sahibi olmayı hayal haline getirdi. Konut başlangıçları Temmuz ayında yıllık bazda 1,09 milyon olarak açıklandı. 20 yıllık ortalama ise yaklaşık 1,35 milyondu.

1987 – 2006 yılları arasında FED’i yöneten 88 yaşındaki Greenspan, vergi oranları gibi geleceğe dair endişelerin bugün sermayenin yayılmasını engellediğini kaydetti. Greenspan; “Uzak gelecek belirsiz o yüzden yatırım yapmayacağız” sözlerini sıklıkla duyduğunu belirtti.

"ENFLASYON HEDEFİNE YAKIN GELECEKTE ULAŞILAMAYACAK"

FED ekonomik büyümeyi desteklemek için 2008 yılından bu yana gösterge faiz oranını sıfıra yakın seviyede tuttu. Greenspan, faiz oranları ve enflasyonun önünde sonunda artacağını ancak bu gelişmelerin ne zaman meydana geleceğini bilmediğini söyledi. 

Durgun küresel talebin şirketleri sınırladığı ABD'de yaşam maliyeti Haziran ayından Temmuz ayına son beş ay içindeki en yavaş artışla yüzde 0,1 yükseldi. Aynı günlerde FED Başkanı Janet Yellen; işgücü piyasalarındaki süregelen gevşeklik ve hedef altında seyreden enflasyon konusunda merkezin teşviklerine devam etmesi gerektiğini söylemişti.

Greenspan; "Yakın gelecekte de hedef altında kalacağı görülebilen düşük enflasyon nedeniyle tam kapasitesi ile faaliyet gösteremeyeceğiz” dedi.

ABD tarım dışı istihdamı Ağustos ayında 142 bin artışla yılın en düşük ilerlemesini gösterdi. İşgücüne katılım oranı yüzde 0,1 azalmayla yüzde 62,8 olarak 1978 yılından bu yanaki en düşük seviyeye geriledi.

ÇİN YORUMU

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin hakkında da yorum yapan Greenspan ülke kayda değer bir ilerleme kaydettiğini belirterek Çin’in yavaşlayan büyüme riski ile karşı karşıya olabileceğini söyledi. FED eski Başkanı, tek partili devlette yeniliğin zor olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)