E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de faiz daha hızlı artırılmalı---

ABD'de faiz daha hızlı artırılmalı

ABD'de faiz daha hızlı artırılmalı
14 Şubat 2017 - 17:05 borsagundem.com

Fed Başkanı Jeffrey Lacker faiz arttırımı ne kadar hızlı olursa doğabilecek risklerin daha erken atlatılması konusunda önemli olduğunu ayrıca Trump yönetiminin bunun için uygun olduğunu söyledi.

     Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in büyüm olasılıkla faiz oranlarını finansal piyasaların hali hazırda beklediklerinden daha hızlı şekilde artırmasının gerekeceğini, Trump yönetimnin yeni mali politilaranın daha yüksek faiz oranları gerektireceğinin açık olduğunu söyledi. "Faiz oranları piyasaların bekliyor göründüklerinden daha hızlı şekilde artmaya ihtiyaç duyacaklar" diye konuşan Lacker, "Mali politikaya ilişkin yüksek belirsizlik, özellikle önemli mali teşvikler uygulamaya konması potansiyeli, gelecek faiz artırımının risklerin gelecekte daha hızlı artırılması risklerinin azaltılması açısında ne kadar erken olursa o kadar iyi olacağına işaret ediyor" dedi.Lacker bu yıl FOMC'de oy kullanmayacak ve Eylül ayında emekliye ayrılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)