E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ve Çin, şirket denetimi anlaşmazlığını çözdü---

ABD ve Çin, şirket denetimi anlaşmazlığını çözdü

ABD ve Çin, şirket denetimi anlaşmazlığını çözdü
26 Ağustos 2022 - 15:47 borsagundem.com

ABD ve Çin, şirket denetimi anlaşmazlığını çözecek anlaşmayı imzaladı. Bu anlaşma Çinli şirketler için büyük bir rahatlama getirecek.

ABD şirket denetim düzenleyicisi, Çin ve Hong Kong'daki kayıtlı muhasebe firmalarını denetlemek ve soruşturmak için ilk adımı atarak Çinli düzenleyicilerle bir anlaşma imzaladığını bildirdi.

Halka Açık Şirket Muhasebe Gözetim Kurulu (PCAOB), bunun şimdiye kadar en ayrıntılı ve kural sağlayan anlaşma olduğunu belirtti.

ABD düzenleyicileri uzun süredir ABD'de borsalarında işlem gören Çinli şirketlerin denetim belgelerine erişim talep ediyor, ancak Pekin güvenlik endişelerini öne sürerek yabancı düzenleyicilerin muhasebe firmalarını denetlemesine izin vermek konusunda isteksiz.

Karar, ABD-Çin iş ilişkilerinde büyük bir rahatamaya işaret ediyor ve dünyanın en derin sermaye piyasalarına erişimi elinde tutacak firmalara milyarlarca dolar yatırım yapan yüzlerce Çinli şirket ve yatırımcı için büyük bir rahatlama olacak.

ABD Çin'e tarım ürünü taahhütleri için anlayışlı olacak

 

ABD Çin müzakeleri 'Mutlu Son'dan uzaklaşıyor mu?

 

ABD Çin mallarından yüzde 25 vergi almaya başladı

 

Çin ABD ile ticaret hedefine ulaşamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)