E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelilerinde yükseliş sinyali---

ABD vadelilerinde yükseliş sinyali

ABD vadelilerinde yükseliş sinyali
10 Ekim 2013 - 15:07 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, ülke politikacılarının temerrüde düşmeden borç limiti konusunda anlaşmaya varabilecekleri sinyalleri ile yükseldi

ABD endeks vadelileri, ülke politikacılarının temerrüde düşmeden borç limiti konusunda anlaşmaya varabilecekleri sinyalleri ile yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin yükselişi ikinci güne taşıyabileceğine işaret etti.
Bank of America Corp. ve JPMorgan Chase & Co. New York ilk işlemlerde en az yüzde 0.9 değer kazandılar. Gilead Sciences Inc., ürettiği bir kanser ilacının son aşamalarının hastalarda ilerleme görülmesiyle planlanandan önce sonlandırılacağını açıklamasıyla yüzde 4.6 yükseldi.
S&P 500 Aralık vadeli endeksi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhuriyetçi liderlerle bir araya gelmeye hazırlanmasının etkisiyle, yüzde 1 artarak New York saati ile 07:21'de 1,664.5 puana geldi. Endeks bu hafta içerisinde borç tavanı konularında anlaşılamaması ve temerrüde düşme endişeleriyle yüzde 2 gerilemiş durumda. Dow Jones vadeli kontratları ise 124 puan, yani yüzde 0.8 artışla 14,852 puanda.
Zürih'te bulunan Vontobel Asset Management şef emtia stratejisti Andreas Nigg, "Haftaya olumsuz bir girişin ardından, piyasa anlaşma ihtimallerini oldukça iyi karşılıyor. Tatmin edici bir çözüm sağlandığı takdirde bir rahatlama rallisi bekleyebiliriz. Hepimiz soğukkanlılığın etkili olmasını bekliyoruz, fakat aynı zamanda ufak bir ihtimal de olsa göz ardı edilemeyecek ciddi bir hasar riski de var" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)