E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri yükselişte---

ABD vadelileri yükselişte

ABD vadelileri yükselişte
30 Ekim 2013 - 15:22 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların FOMC toplantısının sonuçlarını beklemesiyle zirve rekoru genişletiyor

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının sonuçlarını beklemesiyle yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'ni zirveye taşıyan dört günlük rallinin devam edeceği sinyalini verdi.

Buffalo Wild Wings Inc., yıllık gelir tahminini artırması ile New York ilk işlemlerde yüzde 8.2 yükseldi. LinkedIn Corp. çeyrek dönem satışlarının analist beklentilerini kaçırması sonrasında yüzde 2.9 geriledi.

S&P 500 Aralık vadeli endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 08:16'da 1,770.6 puana geldi. Gösterge endeks, 16 gün süren hükümet kapanmasının sona ermesi ve politika yapıcıların borç tavanını genişletme konusuna anlaşmaları ile, Ekim ayında yüzde 5.4 ralli yaparark son iki yılda en büyük aylık kazanca hazırlanıyor. Dow Jones vadeli kontratları ise 24 puan, yani yüzde 0.2 artışla 15,653 puanda.

Paris'te bulunan Ofi Gestion Privee fon yöneticisi Jacques Porta, "Piyasalar şu anda yukarıda çünkü yatırımcılar Fed'in parasal genişleme programını değiştirmeyeceğini bekliyor. Son zamanlardaki verilerde ABD ekonomisinde zayıflıklar olduğunu ve hükümetin kapanmasının olumsuz etkiler bıraktığını gösteriyor. Bu durum Fed'i teşvikleri azaltmayı gelecek yıla ertelemeye zorluyor" dedi.

S&P 500 dün, Pfizer Inc. ve Xylem Inc. gibi şirketlerin beklentileri aşan bilançoları ve perakende satışlar ile tüketici güvenindeki düşüş sonrasında, yüzde 0.6 yükselerek üst üste üçüncü günü de rekorla geçti. Dow Jones da ayrıca tüm zamanların en yükseğine tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)