E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri yatay---

ABD vadelileri yatay

ABD vadelileri yatay
25 Ekim 2013 - 15:05 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, ABD'de bugün açıklanacak dayanıklı tüketim malları ve tüketici güveni verileri öncesinde durgun seyrediyor...

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların ABD'den gelecek dayanıklı tüketim malları ve tüketici güveni verilerini beklemesiyle büyük bir değişiklik kaydetmedi. Amazon.com Inc. ve Microsoft Corp. ise ilk işlemlerde adeta ralli yapıyor.

Amazon.com hisseleri üçüncü çeyrek gelirlerinin beklentileri aşmasıyla yüzde 8.7 tırmandı. Microsoft ise çeyrek dönemlik satış ve kârının beklentilerden yukarıda gelmesiyle yüzde 5.4 değer kazandı. Buna karşılık Yahoo Inc. hisseleri, Yahoo Japan Corp. yıllık kâr ve satış tahminin analist beklentilerinden düşük olmasıyla yüzde 1.5 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Aralık vadeli endeksi yüzde 0.1'den az bir düşüşle New York saati ile 06:58'de 1.747.1 puan oldu. Hisseler, daha yavaş ekonomik toparlanma ile Fed'in tahvil alımlarını azaltmak için Mart'a kadar bekleyeceği iddialarının güçlenmesi sonrasında, üst üste üçüncü haftalık yükselişe hazırlanıyor. Dow Jones vadeli kontratları ise sadece 1 puanlık, yani yüzde 0.1'in altında gerilemeyle 15.453 puanda bulunuyor.

Brüksel'de bulunan BNP Paribas Fortis şef stratejisti Philippe Gijsels, "Son zamanlarda yaşadığımız oldukça iyi dönemle birlikte bazı kâr alımları aşırıya kaçmış olabilir. Uzun vadede ekonomik veriler ve bilançolara bakmak gerekecek, fakat şu anda piyasayı yönlendiren açıkça merkez bankasının genişlemeci politikası. Durgunluğun nedeni azaltma korkularıydı ve bu 2014 başlarına kadar ertelendi. Bu da hisseleri destekliyor" yorumunu yaptı.

S&P 500, ABD'de politika yapıcıların hükümetin borç tavanını artırarak temerrütün önüne geçmeleriyle bu ay içerisinde yüzde 4.2 yükselirken, 22 Ekim'de zirve rekorunu kırarak 1.754.67 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)