E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Uygur Türkleri'ne sahip çıkıyor---

ABD, Uygur Türkleri'ne sahip çıkıyor

ABD, Uygur Türkleri'ne sahip çıkıyor
11 Eylül 2018 - 10:37 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nin Çin yönetiminin Müslüman Uygur Türklerine yönelik işlediği insan hakları ihlalleri nedeniyle bu ülkeye yaptırım hazırlığında olduğu ortaya çıktı

Çin'in Uygur Türkleri ve Müslüman azınlığa yönelik uygulamalarının Beyaz Saray'da aylardır tartışıldığı belirtildi.

The New York Times'ın Beyaz Saray'ın eski ve yeni çalışanlarına dayandırdığı haberine göre, Trump yönetimi bu doğrultuda Çinli yetkililer ve şirketler için yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. Yaptırım tartışmalarının Beyaz Saray, Dışişleri ve Hazine Bakanlığı'nda devam ettiği kaydedildi.

Ekonomik yaptırımların dışında Uygur Türklerini takip etmekte kullanılan ABD teknolojisinin Çin'e satışına da sınırlama getirilmesi planlanıyor.

Euronews'te yer alan habere göre; yaptırımların uygulanması durumunda ABD yönetimi Çin'i ilk kez insan hakları ihlalleri nedeniyle cezalandırmış olacak.

Birleşmiş Milletler geçen ay yaklaşık 2 milyon Uygur Türkünün Çin'de eğitim kamplarına alındığını ve Komünist Parti ideolojisi aşılandığını duyurmuştu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD'li yetkililerin Pekin yönetimine Sincan'da insan hakları ihlalleri yaptığı gerekçesiyle yaptırım adımına ilişkin, Çin'in insan hakları kayıtlarının ABD'den daha iyi durumda olduğunu savunarak, Çin'deki etnik azınlıkların dini özgürlüklerinin kanunlarla korunduğunu iddia etmişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü de dün yaptığı açıklamada Çin hükümetinin, ülkenin kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslüman Uygur Türklerine ''sistematik insan hakları ihlallerinde bulunduğunu'' bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • canbey11 Eylül 2018 22:10

    ABD EMPERYALIS VE SÖMÜRGECIDIR UYGURLAR BAĞIMSIZLIK KAZANMAK ISTIYORSA KENDI GÜCÜNE GÜVENMELI SIRTINI KIMSEYE DAYAMAMALI HELE HELE BATIYE HIÇ INANMAMALI BUNLARIN HEPSI OYUN SURIYEDEKI TERÖRISTLERI ORAYA KAYDIRACAKLAR

  • Han11 Eylül 2018 20:03

    Biz Uygur Türkleri 1949 yılından beri işgal altındayız asimile ediliyoruz. kızlarımız çinlilerle zorla evlendiriliyor erkekler toplu katliam ediliyor yetmiş yıldır elli milyon üzeri müslüman öldürüldü. kesin sayı belli değil. yapılan zulümler gizli kalıyor. özgürlük istiyoruz müslüman soydaşlarım çin malı almayın yapacağımız en iyi şey.

  • bir yorum11 Eylül 2018 18:24

    Amerika uygur türklerine sahip çıkmıyor.Uygur türklerini çini içeriden kontrol atlında tutmak için kulllancak,ikinci olarak çin uygur türklerine baskıyı artırdığında Türkiye buna sessiz kalmayacak ve belkide çinle arası bozulacak.Amerika yine bir taşla birden çok kuş vurmaya hedeflenmiş durumda.Yani bu durum Türkiyeyi iyi ilişkiler içinde olduğu çinle karşı karşıya getirmek için yapılan bir plan olduğu açık ve net bir şekilde görülüyor.Türkiye buna karşı planlar geliştirmelidir.Eğer çinle aramız bozulurda şu an için elzem olan çin yatırımları duracaktır.Buda Türkiyeyi daha zor bir duruma sokabilir.

  • yalan..11 Eylül 2018 15:19

    ABD VE SİYONİZM HİÇBİR ZAMAN MAZLUMA DESTEK VERMEZ. BU İŞTE BİR ÇAPANOĞLU VARDIR. ÇİN BİLE DAHA MANTIKLI DÜŞMAN OLUR ÇÜNKÜ TARİHTEN BERİ DÜŞMANLIKLARIMIZI BİLİRİZ. AMA ABD VE YAHUDİ SİYONİZMİNE HİÇBİR MÜSLÜMAN GÜVENMESİN.

  • Bika11 Eylül 2018 13:45

    ABD'nin işi etnik azınlıkları kışkırtmak, her zaman her yerde yaptığı gibi.

  • Kaçan Grup11 Eylül 2018 12:55

    Uygur Türkleri’nin herhangi bir insan hakları sorunu yoktur, eğer olsaydı hükümetimiz ve Başkan Erdoğan tepki gösterirdi.

  • Nihat11 Eylül 2018 13:37

    Senin Dünyadan haberin var mı da konuşuyorsun? Oruç tutmaları bile yasak! Tiyan Şan meydanında yüzlerce kişi katledildi! O zamandan bu yana değişen bir şey de yok! Olağan üstü günler yaşıyoruz, yaşayacağız! Türk Milletinin ve Müslümanların aklı selim sahibi insanların birlik olup tepki göstermesi gerekir! Aksi taktirde Dünya tam bir cehenneme dönmesi çok uzak değildir.

  • Berber bekri11 Eylül 2018 10:54

    ABD nin uygurmus türkmus müslümanmış umurunda olmaz Kurdun kuzuyu yiyesi varmış suyu bulandirdin demiş...Çin e ne zarar verebilirimin peşinde.....

  • mehmet yılmaz11 Eylül 2018 10:48

    çinle her türlü DİALOG başladığı zaman UYGUR kökenli insanları manipüle etmek içindir.

  • nihat11 Eylül 2018 13:40

    Günün en doğru yorumu bu olmuş! Sorunları ön plana çıkarmak için uygun bir zaman değil! Amerika nın umurunda bile olmaz 1 milyon Müslüman katledilse sadece göbeğini kaşır.