E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Türkiye'ye 158 kişilik ekip gönderiyor---

ABD, Türkiye'ye 158 kişilik ekip gönderiyor

ABD, Türkiye'ye 158 kişilik ekip gönderiyor
06 Şubat 2023 - 22:44 borsagundem.com

ABD, Türkiye'ye 158 kişilik arama kurtarma ekiplerinin de olduğu yardım ekiplerini gönderiyor

Kahramanmaraş merkez üssünde gerçekleşen ve başta 10 il olmak üzere geniş bir bölgeyi etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ABD 158 kişilik iki kentsel arama ve kurtarma ekibi dahil ek yardım ekipleri göndereceğini duyurdu.

ABD, deprem nedeniyle Türkiye'ye 79'ar personelden oluşan toplam 158 kişilik iki kentsel arama ve kurtarma ekibi dahil ek yardım ekipleri gönderecek.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, çevrimiçi düzenlenen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'li yetkililerin NATO müttefiki Türkiye'de meydana gelen depremlerle ilgili derhal harekete geçerek, Türk yetkililerle gönderilebilecek yardımlar konusunda görüştüğünü aktaran Kirby, "Şu anda sahadaki personele ek olarak, Türkiye'nin arama ve kurtarma çabalarını desteklemek ve yaralanan herkesin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak için 79'ar kişilik iki adet kentsel arama ve kurtarma ekiplerinin de bulunduğu yardım ekipleri gönderiyoruz." dedi.

Kirby, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Savunma Bakanlığının (Pentagon) da Türkiye ile koordinasyon halinde ek yardımlar için görüştüğünü bildirdi.

Depremden etkilenen Suriye'ye de yardımların yapılacağını söyleyen Kirby, sahadaki insani yardım kuruluşları ve ortaklarıyla bölgedeki depremzedelere yardım etmek için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Nurdağı-Gaziantep kara yolu için 'acil' kararı

 

Depremde can kaybı sayısı 1762'ye yükseldi

 

Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan edildi

 

Çekya, Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.07 Şubat 2023 23:27

    İTFAİYECİLERDIR. TERÖR SALDIRISINA UĞRAYAN İKİZ KULELERE DE FİLMİNİ İZLEDİĞİMİZ SAN FRANSİSKO DEPREMİNDE DE ONLAR MÜDAHELE ETMİŞTİ ÜLKEMİZDE DE İTFAİYE TEŞKİLATIMIZIN MÜDAHELE ALANI GENİŞLETİLMELİ DEPREMLERE DE YEREL TAM TEÇHİZATLI İTFAİYECİLER MÜDAHELE ETMELİ