E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD tahvilleri yükseliyor---

ABD tahvilleri yükseliyor

ABD tahvilleri yükseliyor
26 Haziran 2013 - 12:10 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri son 8 günün ardından ilk yükselişini gerçekleştirdi

ABD hazine tahvilleri son 8 günün ilk yükselişini gerçekleştirirken, 10 yıllık tahviller son 1 yıldan fazla bir sürenin en uzun düşüş periyoduna ara verdi.
Enflasyon bağlantılı tahviller yarın açıklanacak olan ve tüketici fiyatlarındaki artışın neredeyse tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu göstermesi beklenen verilerden önce en kötü ikinci aylık düşüşe doğru ilerledi. ABD bu hafta planladığı toplam 99 milyar dolarlık 3 tahvil ihalesinden ikincisi olan 35 milyar dolarlık 5 yıllık tahvil ihalesini bugün gerçekleştirecek. Fed Başkanı Ben S. Bernanke geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada merkez bankasının tahvil alımlarını bu yıl sonuna doğru azaltacağını ve 2014 yılı ortasında tamamen durdurabileceğini dile getirdi.
RIA Capital Markets Ltd. sabit gelir stratejisti Nicholas Stamenkovic, "Hazine tahvilleri son satışlardan sonra konsolide oluyor gibi duruyor ama beklentiler hâlâ hassas. Bugünün 5 yıllık tahvil ihalesi yatırımcı talebini biraz daha net görmemizi sağlayacak" yorumunu yaptı.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 6 baz puan düşerek Londra saatiyle yüzde 2.55 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 1/2 yükselerek 93 1/32 oldu. Faiz geçtiğimiz 7 gün boyunca yükselerek 19 Mart 2012'den bu yana en uzun yükseliş periyodunu gerçekleştirdi.
Beş yıllık tahvil faiz oranı da 6 baz puan geriledi ve yüzde 1.43 oldu. ABD en son 29 Mayıs'ta yüzde 1.045'ten beş yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)