E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri kazancını genişletti---

ABD tahvilleri kazancını genişletti

ABD tahvilleri kazancını genişletti
22 Temmuz 2013 - 11:40 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri Pimco'nun Fed tarafından teşviğin devam ettirileceği açıklamasının yapılmasıyla yükselişe devam etti

ABD hazine tahvilleri, dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco'nun Fed tarafından teşviğin devam ettirileceği tahmininin açıklanmasıyla yükselmeye devam ederek 11 ayın en büyük kazancını genişletti.
10 yıllık tahvil faizleri 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Pacific Investment Management Co., Fed'in en azından 2016 yılına kadar para politikasını daraltmayacağı öngörüsünde bulundu. Parasal genişleme programı çerçevesinde ABD merkez bankası bugün 1.75 milyar dolarlık hazine tahvili alımı yapmayı planlıyor. Aynı zamanda ABD hükümeti bu hafta 99 milyar dolarlık tahvil ihalesi gerçekleştirmeyi hedeflerken, bunlardan ilki yarın 35 milyar dolar değerinde iki yıllık tahvil ihalesi olacak.
Tokyo'da bulunan Okasan Securities Co. kıdemli tahvil stratejisti Makoto Suzuki, "Tahvil faizlerinde bir sıçrama ABD ekonomisi üzerinde negatif etki yaratabilir. O yüzden Fed'in bunu engelleyeceğini tahmin ediyorum. Faiz oranlarının normalizasyonunun görüleceği bir dönemde değiliz" ifadelerini kullandı.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 1 baz puan düşerek Londra saatiyle 08:20'de yüzde 2.48 oldu. Faizler geçtiğimiz iki hafta boyunca 26 baz puan düşüş yaşadı. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 2/32 yükselerek 93 22/32 oldu.
5 yıllık tahvil faizleri yüzde 1.27'yi görerek 20 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye dokunmasının ardından yüzde 1.29'a tekrar tırmandı. 30 yıllık tahvil faizleri ise yüzde 3.54'e kadar geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)