E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri Bernanke öncesi düşüşte---

ABD tahvilleri Bernanke öncesi düşüşte

ABD tahvilleri Bernanke öncesi düşüşte
19 Kasım 2013 - 15:18 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri Bernanke'nin bugün yapacağı konuşma öncesinde düşüş yaşarken, volatilite de azalıyor

ABD 10 yıllık hazine tahvilleri Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin bugün yapacağı konuşmadan önce düşerken, tahvil volatilitesi 6 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Gösterge tahvil faizleri ekonomistlerin perkande satışların Ekim ayında düşüş yaşandığını göstermesini beklediği ve yarın açıklanacak olan veriler öncesi bir haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesinden yükseldi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke bugün Washington saatiyle 19:00'da bir konuşma gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Başkan yardımcısı Janet Yellen geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada teşviklerin yakın zamanda sonlandırılmayacağına dair elinden ne geliyorsa yapacağını dile getirmişti.

Kopenhag'da bulunan Danske Bank A/S sabit getiri işlemleri direktörü Soeren Moerch, "Bernanke ve Yellen ikisi de yumuşak konuşmalar yapıyorlar ve bunun devamını bugün Bernanke'den bekliyoruz. Varlık alımında azaltma olacağı kesin ama Fed'in bunun ne zaman ve nasıl olacağını kamuya açık bir şekilde belirteceğini tahmin ediyoruz. Bu durum daha yüksek getirili varlıkların işine yarayacaktır" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri 2 baz puan yükselerek Londra saatiyle 10:53'te yüzde 2.69 oldu. Faizler bugün erken saatlerde yüzde 2.66'ya gerileyerek 8 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 5/32 gerileyerek 100 17/32 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)