E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil yatırımcılarında resesyon korkusu---

ABD tahvil yatırımcılarında resesyon korkusu

ABD tahvil yatırımcılarında resesyon korkusu
14 Kasım 2023 - 08:30 borsagundem.com

ABD tahvil yatırımcılarının ılımlı resesyon endişeleri artıyor. Yatırımcılar borçlanma kağıtlarındaki pozisyonlarını düşürdü.

Bank of America (BofA) tarafından yapılan bir ankete göre, ABD kurumsal tahvil yatırımcıları ekonomik gerilemeye en iyi dayanabilecek şirketlere odaklanıyor. Ankete katılanların %59'u, bir önceki ankette %56 olan en önemli endişe kaynağı olarak potansiyel bir hafif durgunluğu gösteriyor.

Anket katılımcılarının %31'i yumuşak iniş, yani daha yavaş ama pozitif büyüme ve daha düşük enflasyon öngörüyor, bu da 2024 yılında ABD ekonomisi için nispeten iyi bir görünüm anlamına geliyor.

Bir sonraki en büyük endişe Orta Doğu'daki jeopolitik risk ve ardından ticari gayrimenkul borçlarında daha fazla temerrüt riski oldu.

BofA anketine göre, şirket tahvili yatırımcıları fonları konusunda daha seçici davranırken, nakit seviyeleri kasım ayında eylül ayına göre azaldı.

BofA anketine göre, yatırımcılar eylül ve ekim ayları arasında daha uzun vadeli borçlanma kağıtlarındaki pozisyonlarını azalttı.

ABD tahvil getirilerinde kredi notu etkisi

 

Fed’in tahvil piyasasından yardım beklentisi ters tepebilir

 

Tahvil kralı uyardı: ABD’de kriz yaklaşıyor

 

ABD'den tahvil ihracını hızlandırma planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)