E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri düşük seviyede---

ABD tahvil faizleri düşük seviyede

ABD tahvil faizleri düşük seviyede
22 Temmuz 2014 - 11:53 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvili faizleri, bugün açıklanacak olan enflasyon verisi öncesinde 14 ayın en düşüğü yakınlarında seyrediyor

Enflasyona göre düzeltilmiş ABD Hazine tahvili faizleri, bugün açıklanacak olan ve ekonomistler tarafından yıllık bazda 2012'den bu yana en yüksek hızda tutunacağı beklenen ABD tüketici fiyatları endeksi öncesinde 14 ayın en düşüğü yakınlarında seyrediyor. 

10 yıl vadeli tahvil faizleri tüketici fiyatları endeksinin 37 baz puan kadar üzerinde. Bu fark geçtiğimiz hafta 32 baz puana gerileyerek, Nisan 2013'ten bu yana en düşüpe inmişti. Yatırımcılar Ukrayna ve Gazze'deki gerginliklerle güvenli varlıklara yönelerek ABD Hazine tahvili alırken, faizler geçtiğimiz hafta boyunca geriledi. Bu durum tahvillerin para yöneticilerinin çekici bulmayacağı seviyelere ilerlediği yönündeki endişeleri artırıyor. 

Tokyo'da bulunan SMBC Nikko Securities Inc. kıdemli piyasa ekonomisti Hiroki Shimazu, "Jeopolitik tansiyona rağmen, ABD tahvil piyasası yatırım yapılacak en iyi yer değil. Enflasyon baskısı beklenenden daha fazla. Hisseler daha iyi olacaktır" yorumunu yaptı. 

10 yıl vadeli gösterge ABD Hazine tahvili büyük bir değişiklik yaşamayarak Londra saati ile 06:58'de yüzde 2.47 oldu. Mayıs 2024 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı ise 100 7/32'de. Faiz 17 Temmuz'da yüzde 2.44 ile 29 Mayıs'tan bu yana en düşüğe gerilemişti. 

Japonya'da 10 yıl vadeli tahvil faizi 0.54'te kalırken, Avustralya'da ise aynı vadedeki tahvilin faizi 3 baz puan düşerek yüzde 3.37 oldu. 

Bugün açıklanacak olan veriler öncesinde, Bloomberg anketine katılan ekonomistler tarafından ABD'de enflasyonun Haziran'da yıllık bazda yüzde 2.1 artacağı bekleniyor. Bu oran Ekim 2012'den bu yana en yüksekte gerçekleşen Mayıs ayındaki artış ile aynı seviyede. Aylık bazda ise enflasyonun Haziran'da yüzde 0.3 artması bekleniyor. Mayıs'ta aylık bazda yüzde 0.4 oranında artış görüşmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)