E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Rusya’ya yeni ekonomik yaptırım hazırlığında---

ABD Rusya’ya yeni ekonomik yaptırım hazırlığında

ABD Rusya’ya yeni ekonomik yaptırım hazırlığında
30 Mart 2019 - 08:27 borsagundem.com

Rus ajanı Skripal’ın zehirlenmesi davasıyla ilgili olarak ABD Dışişleri ve Maliye bakanlıklarının, Rusya karşıtı yeni yaptırım paketini yürürlüğe koymak için Beyaz Saray’ın onayını bekledikleri öne sürüldü

Washington’ın, eski Rus ajanı Skripal’ın zehirlenmesi davasıyla ilgili Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları yürürlüğe koymaya hazırlandığı iddia edildi. Bloomberg ajansı, ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Dışişleri ve Maliye bakanlıklarının, Rusya karşıtı yeni yaptırım paketini yürürlüğe koymak için Beyaz Saray’ın onayını beklediklerini yazdı. Yeni yaptırım paketinin, eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi olayıyla ilgili olduğu belirtildi.

ABD’nin Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulaması konusunu, iki ülkenin dışişleri bakanları Michael Pompeo ve Sergey Lavrov geçen şubat ayında görüşmüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov’un, ABD mevkidaşını yeni yaptırımların iki ülke ilişkilerini ve uluslararası atmosferi olumsuz etkileyeceği konusunda uyardığını açıklamıştı. 

ABD, Rusya’nın Kerç Boğazı’ndaki kriz sonrası Ukraynalı denizcileri tutuklamasıyla ilgili de Moskova’ya yönelik yeni yaptırımlar uygulamayı planlıyor. (Türkrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)