E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD-Rusya arasında gerilim tırmanıyor---

ABD-Rusya arasında gerilim tırmanıyor

ABD-Rusya arasında gerilim tırmanıyor
02 Mayıs 2019 - 08:56 borsagundem.com

Pompeo ile Lavrov arasındaki Venezuela konusunda telefon görüşmesi karşılıklı suçlamalara sahne oldu

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido'nun askeri ayaklanma çağrısı ve devamında yaşanan karışıklıklarla ilgili olarak ABD ve Rusya arasındaki gerilim büyüyor.

DW'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Ülkedeki durumu ele almak için ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un gerçekleştirdiği telefon konuşmasında taraflar birbirlerini Venezuela'nın içişlerine karışmakla suçladı.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Pompeo'nun Lavrov'a, "Rusya ve Küba'nın Venezuela'ya müdahalesinin ülkeyi ve ABD ile Rusya'nın ikili ilişkilerini istikrarsızlaştırdığını" ilettiğini belirtti.

Açıklamaya göre Pompeo Rusya'ya, "Nicolas Maduro'ya desteğini sonlandırmasını ve daha iyi bir gelecek arayışında olan Venezuelalılara destek veren Batı Yarımküre'deki birçok devletin arasına katılması" çağrısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)