E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD piyasalarına ilginç benzetme!---

ABD piyasalarına ilginç benzetme!

ABD piyasalarına ilginç benzetme!
24 Temmuz 2013 - 10:07 borsagundem.com

Son zamanlarda yaşanan zorlu mali süreçlere rağmen rekorlara devam eden Wall Street borsalarına ‘zombi’ benzetmesi yapıldı

Finansal danışmanlık şirketi LPL Financial baş piyasa stratejisti Jeffrey Kleintop, her türlü negatif etkene rağmen yükselişini devam ettirmeyi başaran ABD hisse senedi piyasalarının hak ettikleri saygıyı görmediklerini söyledi.
Kleintop, ABD piyasalarını Türkiye'de de yayımlanan "The Walking Dead" adlı dizideki zombilere benzetti.
Kleintop, tıpkı dizideki zombilerin kendilerine sıkılan kurşunlara karşı durmayı başardığı gibi ABD piyasalarının da mali uçurumla gelen vergi artırımları ve federal bütçe kesintilerinden etkilenmemeyi başardığını kaydetti.
Kleintop, boğa piyasasının Avrupa'daki durgunluk ve hatta Çin'deki yavaşlamayı dahi görmezden gelmeyi başardığını söyledi.
Yıl başından bu yana S&P 500'de İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen uzun süreli boğa piyasının yaşandığını kaydeden Kleintop, Wall Street'i bekleyen tehditlerin yılın ikinci çeyreğinde artacağını söyledi.
Bu tehditleri Fed'in tahvil alımlarınıa azaltmaya başlaması, borç tavanı görüşmelerinin yeniden gündeme gelmesi, Almanya'daki seçimler ve Avrupa'da kornikleşen büyüme endişesi olarak sıralayan Kleintop, piyasaların daha çalkantılı bir sürecin bekliyor olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)