E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Meclisi'nden Türkiye'ye silah yasağı önerisi---

ABD Meclisi'nden Türkiye'ye silah yasağı önerisi

ABD Meclisi'nden Türkiye'ye silah yasağı önerisi
06 Mayıs 2018 - 07:15 borsagundem.com

ABD'de Temsilciler Meclisi, ABD'nin Türkiye'ye geçici olarak silah satışının durdurulmasını görüşüyor

ABD Temsilciler Meclisi, 717 milyar dolarlık savunma bütçesiyle ilgili hazırlanan yasa tasarısında Türkiye’ye geçici olarak silah satışının durdurulmasına yönelik bir öneri de getirdi.

Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nin hafta içinde tartışmaya başlaması beklenen Ulusal Savunma Yetkisi Yasası (NDAA) savunma harcamaları için yetki verilmesini ve politikaların takip edilmesini öngörüyor.

KONGRE’DEN RAPOR TALEBİ

İngiliz Reuters Ajansı’na göre tasarıda Türkiye ile ilgili de bir bölüm bulunuyor. Savunma Bakanlığı Pentagon’dan ABD ile Türkiye ilişkileri konusunda Kongre için bir rapor hazırlanması talep ediliyor, bu rapor hazırlanana kadar da Türkiye’ye büyük savunma ekipmanlarının satışının bloke edileceği belirtiliyor. NDAA’nin son halini almadan önce Temsilciler Meclisi ile Senato arasında müzakerelerin yürütülmesi öngörülüyor, bu da epey bir zaman alıyor.

ABD Kongresi’nde bazı senatörler, nisan ayında F-35’lerin Türkiye’ye teslimatını engellemek için yasa tasarısı sunmuştu. Yasa tasarısının gerekçesi olarak ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson’un Türkiye’de tutuklu bulunması gösterilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet07 Mayıs 2018 08:34

    şimdi trend HiperSonic füze.. asla yakalanamaz. hava savunma sistemleri bu füze karşısında etkisizdir.! ABD için en büyük tehdittir

  • Şenolgökoguz 06 Mayıs 2018 22:40

    Burhanettin paşa kardeşim sana katılmamak elimde deyil dusincellerimin aynısını paylasmissin Sağolasın tesekkurler

  • Burhanettin Paşa06 Mayıs 2018 17:59

    Müttefik felan hava civa sakın Türkiye şöyle bir hata yapmasın , gaflette bulunmasın amerikanın gözünde Afganistan,Mısır,İran;Suriye,Libya , Fas , Irak nasılsa Türkiyede aynı kategoridedir.Türkiyeye Ortadoğu ülkesi , dini İslam şeklindedir.Türkiye demokratik laik bir hukuk devletidir diye asla düşünmezler.Dini İslamsa üzerini çizer geçerler.Suudi Arabistan da aynıdır.Ona da diyorlar dostuz felan silah satıyorlar ya müşteri memnuniyeti.Yani çıkarları yoksa asla yaklaşmazlar.50 yıldır natodayız , 50 yıldır Ab nin kapısında bekliyoruz.Ne semeresini gördük.maalesef Türkiye aynen Kuzey Kore gibi , İran gibi silahlanma açısından güçlü olmak zorunda yoksa Türkiyeyide Suriye gibi Afganistan gibi tarumar ederler.

  • doğru 06 Mayıs 2018 15:23

    abd bile f 35 lerden sonra uçak üretmiyecek,kuzey kore dünyaya füzeyle kafa tutuyor, uçakla değil,bizim biran evvel hava savunma sistemimizi kurmamız gerekiyor,bunun içindirki füze üzerine yoğunlaşmalıyız...

  • IHLAS.BORSA MAGDURLARI06 Mayıs 2018 15:02

    Adamlar satmak zorunda degil, kendimiz uretelim niye yalvariyoruz?, yandas zenginlerden vergileri al bakalim ar ge olustur muhendislere harca bak neler olur

  • Milletim06 Mayıs 2018 14:48

    Yasaklayın daha iyi bizim için. Mecbur kalırsak üretiriz, size ihtiyacımız yok

  • İbrahim06 Mayıs 2018 14:14

    O silahlarınızı alın... o silahlari uçakları kendimiz yapacağız yapiyoruzda kendini ne saniyo bu abd her istediğini yaptırabileceğinimi sanıyor karşınızda geleceğin süper gücü duruyor Türkiye hızlı bir şekilde büyüyor işte bunu istemiyorlar bize istediklerini yaptırsalar Bizden iyisi yok ama geçti o günler

  • gobel6606 Mayıs 2018 14:12

    Keşke öyle bir karar alsalar. Kısa yoldan Bizi milli silah edinmemize yönlendirmiş olurlar. Bit yavruları o kadar Türkiyeyi yönetmeye alışmışlar ki, yönetemedi mi bizi paramızla bir şey satmamakla tehdit ediyorlar. Türkiyeyi kaybederlerse ki isteseler de istemeseler de bu yavaş ya da hızlı olarak gerçekleşecek, bu bölgeden ABD VE İSRAİL SİLİNECEK.

  • demirkan 06 Mayıs 2018 12:10

    UÇAK DEVRİ BİTTİ. ÇAĞIMIZ FÜZE ÇAĞI. KISA VE UZUN MENZİLLİ FÜZE ÜRETELİM. ELİMİZDE Kİ UÇAK YETER. İLLEDE UÇAK DİYORSAN. RUSLARLA KENDİMİZ ÜRETELİM. JAPON SAVAŞ UÇAKLARIDA GÜZEL ORDANDA ALIRIZ. DAHA GÜVENLİ. ŞU ABD SİLAHLARINDAN YAVAŞ YAVAŞ VAZ GEÇELİM. BİR NUMARALI TÜRK DÜŞMANI. FETOYU İADE ETMİYOR. ATİLLAYI REHİN TUTUYOR. DERDİ RAHİP. TÜRK KÂNUN LARINI HİÇ SAYIYOR VE ALAY EDİYOR.

  • FATİH İSLAMBUL06 Mayıs 2018 10:27

    Amerikalılar rahip Asker Tüccar elçilik görevlisi gazeteci öğretim görevlisi elçi konsolos kisvesi altında Ülkemizin Altını oymaya çalışıyor töreristlere yardım ediyor bazı siyasi partiler le ülkemizi ele geçirmeyi yönetmeyi amaçlıyor 60 seden beri zaten yönetiyordu son 10 seneden beri pilanları bozuldu tasviye edildiler ediliyorlar 24 haziranda böyük ölçüde tasviye olacaklar Allahın izniyle