E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD Kongresi'nden yumuşama sinyali---

ABD Kongresi'nden yumuşama sinyali

ABD Kongresi'nden yumuşama sinyali
10 Ekim 2013 - 10:24 borsagundem.com

ABD'de bazı Kongre kaynakları, Temsilciler Meclisi ve Senato'daki Demokrat liderlerin borç limitini kısa vadeli artırmaya sıcak baktıklarını söylüyor

Borç tavanı ve kapanma konularındaki tartışmaların devam ettiği ABD'de adını vermek istemeyen Cumhuriyetçi ve Demokrat partili bazı Kongre kaynakları, Temsilciler Meclisi ve Senato Demokrat liderlerinin ülkenin borç limitinde kısa vadeli bir artış yapmaya açık olduklarını söyledi.
Temsilciler Meclisi kaynaklarından biri, Cumhuriyetçilerin ne kadar süreli bir uzatmayı destekleyeceğine, tasarının politika şartlarını içerip içermeyeceğine ve bunu Meclis'ten nasıl geçireceklerine karar vermediklerini söyledi. Cumhuriyetçi liderler fikirler hakkında konuşmak üzere tüm Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri perşembe günü Washington saati ile 10:00'da toplanacak.
Senato Demokratları tarafından bir kaynak da Senato Demokrat liderlerinin kısa vadeli olaak borç limitini artırmaya açık olduğunu dile getirdi. Demokratlar, borç limiti artışının, mali ve sağlık politikalarında uzun vadeli anlaşma talep etmemesi konusunda ısrarcı olacak.
Cumhuriyetçiler oylamaya giderse, onlar ABD Başkanı Barack Obama'nın önceki gün sunduğu seçeneği tercih etmiş olacak. Obama salı günü 1 Ekim'de kapatılan hükümetin açılması ve borç limitinin kısa vadeli olarak artırılmasını, daha sonra da Cumhuriyetçiler ile daha geniş kapsamlı mali müzakerelere oturmayı kabul edeceğini söylemişti.
Temsilciler Meclisi'ndeki en üst düzey Demokratlar, Beyaz Saray'da Obama ile yaptıkları görüşmelerin ardından, diğer seçeneğin temerrüt olması hâlinde kısa vadeli borç limiti artışına sıcak baktıklarını dile getirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)