E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD jetlerini Türkiye'ye emanet etti---

ABD jetlerini Türkiye'ye emanet etti

ABD jetlerini Türkiye'ye emanet etti
11 Aralık 2014 - 22:56 borsagundem.com

PENTAGON, yeni kuşak savaş uçağı F-35'lerin ağır motor bakımlarının 2018'den başlayarak Türkiye'de yapılacağını açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri'nde Korgeneral Chris Bogdan yaptığı açıklamada, söz konusu kararların aylar süren tartışma ve değerlendirmelerden sonra alındığını belirtti. Bogdan, gerekmesi durumun da İngilterenin F-35'ler için yedek bakım sağlayacağını, Norveç ve Hollanda'nın da ek motor bakım yeteneği sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen savaş uçağı F-35'ler sesten hızlı uçabiliyor ve radara yakalanmama özelliği taşıyor.  Yeni kuşak uçaklarının F-16 ve F-18 gibi dördüncü kuşak savaş uçaklarından dört kat daha fazla etkili, hem havadan havaya hem de havadan karaya saldırı yeteneği bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • samimi11 Aralık 2014 23:42

    Bi gaz veriyorlar ama hayirlisi ülke baskanlarinin biri geliyor biri gidiyor vaatler vaatler yokAb tazzigi yp f35 motoru bakimi uilen dahadune kadar kendi uçak yazilimimizi yapiyoruz diye kavga vardi nooluyoruz pis kokular var gaz bu gaz pis gaz