E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD istihbarat servisi CIA Türkiye'den özür diledi---

ABD istihbarat servisi CIA Türkiye'den özür diledi

ABD istihbarat servisi CIA Türkiye'den özür diledi
16 Aralık 2016 - 16:44 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve istihbarat örgütü CIA'in, DEAŞ’la petrol ticaret iddiası üzerine Türkiye'den özür dilediği bildirildi.

2014 yılında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya gelen Kerry, Türkiye’nin DEAŞ'a petrol aldığına ilişkin bilgileri olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Çavuşoğlu bu iddiayı yalanlayarak,” Size bilgi verenleri biliyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz nedeniyle bize tepkili bazı Arap ülkeleri... Bu çok ciddi bir itham… Bana bunun belgelerini verin" diye tepki gösterdi.

Kerry ile sonraki birkaç toplantıda da iddiaların belgesini talep eden Çavuşoğlu’na bir süre sonra bir dosya iletildi. Türkiye’de bazı koordinatların yer aldığı dosya, Türk istihbarat birimlerince incelendi. Yetkilinin verdiği bilgiye göre, dosyadaki koordinatlar Kilis Belediyesinin asfalt şantiyesine ait çıktı. Dışişleri yetkilisi, bu bilginin ABD’ye iletilmesini ardından Kerry’nin özür dilediğini, CAI’nin de yazılı özür ilettiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Darbe17 Aralık 2016 01:05

    Darbe girişiminden dolayı özür dilemisler.ben böyle yorumladım.

  • ibrahim ozkan16 Aralık 2016 17:21

    abd nin oyununu artık yemediğimizi gördüler tc ilelebet payidar kalacaktır Türkiye artık eski Türkiye değil reise güvenimiz tam Allah mahcüp etmesin başımızdan eksik etmesin

  • Adalet16 Aralık 2016 17:03

    Bizim muhalefet özür diler mi acep. Zira İŞİD'e petrol satıyorsunuz diye bağırıyorlardı. Kılavuzu CIA olanın....