E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD iftarına protesto---

ABD iftarına protesto

ABD iftarına protesto
15 Temmuz 2014 - 22:58 borsagundem.com

Diyarbakır'da ABD Başkonsolosluğu'nun iftar yemeğinde ortalık karıştı

ABD Adana Başkonsolosluğu tarafından Diyarbakır'ın Dağkapı Meydanı'nda vatandaşlara belediye çadırında verilmesi planlanan iftar yemeği bir grup tarafından protesto edildi. İftar saatinden önce meydana gelen grup, tekbir getirip çadırı yerle bir etti, ABD bayrağı yaktı.

ABD Adana Başkonsolosluğu Diyarbakır Dağkap Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait çadırda vatandaşlara iftar programı düzenledi. Çadırda iftar için yemekler getirilerek, son hazırlıklar tamamlanıp iftar saati beklenmeye başlandı.

İftara yaklaşık 45 dakika kala çadırın bulunduğu alana gelen İslami kesimlere yakınlığı ile bilinen sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 200 kişi, ABD Başkonsolosluğu'nun iftar vermesini protesto etti. 'Kahrolsun Amerika', 'Kahrolsun İsrail' sloganları atarak tekbir getiren grup arasında bulunan bazı kişiler iftar çadırına yönelerek masa ve sandalyeleri kırmaya başladı. İftar için hazırlanan yemekleri de yerlere savuran grup çadırın içerisindeki tüm malzemeleri parçalayarak, maytaplar attı.

Grup arasında bulunan bir kişinin getirdiği Amerika Bayrağı ayaklar altında çiğnenirken, daha sonra yakıldı. Olaylar sürerken çadırın arka tarafında bulunan çevik kuvvet ekiplerinin müdahale etmediği görüldü. Belediye yetkilileri polisin müdahale etmemesine tepki gösterdi.

Saldırıya uğrayan belediyenin iftar çadırı kullanılamaz hale gelirken, polisin çadırın etrafını sarması üzerine grup dağıldı. Vatandaşlara yönelik iftar programı da saldırı üzerine iptal edildi.

5 KİŞİ YARALANDI
Diyarbakır'da ABD Adana Başkonlosluğu'nun iftar vereceği çadıra saldıran grup ile bu kişilere engel olmak isteyenler arasında yaşanan arbede çıktı. Saldırganların satır kullandığı kavgada biri ağır 5 kişi yaralandı. Yaralılar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Satırla ağır yaralanan Mustafa Ocaklı ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Polis, Dağkapı Meydanı'nda geniş güvenlik aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Yücel17 Temmuz 2014 11:43

    Halkın kendiliğinden verdiği bir tepki ise, hürmet edilmelidir. Ama birilerinin uyuyan şeytanı uyandırmasıyla yaptığı bir provokasyon ise, çok yazık. Bunu yapanlara da, yönlendirenlere de yazık. ABD de dersini alsın tabii. Müslüman mahallesinde salyangoz mu satmak istedi de, vatandaş tepki verdi? Bilemiyoruz.

  • REALİST16 Temmuz 2014 00:14

    HELAL DİYARBAKIRLI ŞUURLU MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE ARTIK YILANIN OYUNLARINA GELMİYORLAR TEPKİYİ İYİVERİYORLAR BU MÜSLÜMAN KANIYLA ELLERİ BULANMIŞ ŞEYTAN HİZMETKARLARINA DEVİR BİRLİK BERABERLİK DEVRİ BU ŞEYTANIN İBLİSLERİ BİZLERİ BİRBİRİNE KIYDIRMAKTAN, MÜSLÜMAN KARDEŞ KANINI AKITMAKTAN BAŞKA BİR GAYELERİ YOK. BUNU ANLAMAK LAZIM UTANMADAN BİRDE DİNİ İSTİSMAR EDİYOR İBLİSLER ALLAH TOPRAKLARIMIZDAN TEMİZLESİN SİZLERİ İNŞAALLAH BÖYLE TEPKİ VERDİGİMİZ SÜRECE KORKUDAN KAÇACAKLARDIR ALLAH IN İZNİYLE...