E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD hükümeti Türkiye'ye ek vergi için tarih açıkladı---

ABD hükümeti Türkiye'ye ek vergi için tarih açıkladı

ABD hükümeti Türkiye'ye ek vergi için tarih açıkladı
11 Ağustos 2018 - 07:04 borsagundem.com

ABD hükümeti, Türkiye'den ithal ettiği çelik üzerindeki gümrük tarifesi oranını iki katına çıkararak yüzde 50'den uygulamaya 13 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu

ABD hükümeti, Türkiye'den ithal edilen çelik ürünlerine iki kat ek vergi uygulaması için tarih verdi. Beyaz Saray tarafından Başkan Donald Trump'ın imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Çelik ithalatını daha da azaltmak ve yerli kapasite kullanımını artırmak için 13 Ağustos'tan başlayarak Türkiye'den ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesini yüzde 50 oranında uygulamanın gerekli ve uygun olduğuna karar verdim" ifadesi kullanıldı.

ABD Ticaret Bakanlığından yapılan ve Bakan Wilbur Ross'un ifadeleri aktarılan yazılı açıklamada ise "Başkan Trump, Türkiye Cumhuriyeti'nden ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesi oranını yüzde 25'ten yüzde 50'ye yükseltti." bilgisine yer verildi.

Trump, cuma sabahı kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük tarifesi oranlarını iki katına çıkartarak bu ürünlere sırasıyla yüzde 50 ve yüzde 20 gümrük vergisi uygulamak için talimat verdiğini bildirmişti.

Erdoğan: Yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız

 

ABD medyasında Trump'ın Türkiye kararına tepki: Yasal değil

 

Beyaz Saray, Türkiye kararının gerekçesini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru12 Ağustos 2018 09:47

    halkın çoğunda ıphone çılgınlığı var ,ayaklarında nike ketenler var,meşrubat içileceği zaman bile herkes cocacola alıyor,tskda kullanılan malzemeler civatasına kadar amerikan malı,zenginlerin ,paşaların ,siyasilerin ,sanatcıların çocukları hep amerikada,siz neyin davasını güdüyorsunuz,yumruğu masaya değil aklı masaya koymanın zamanı...

  • ahmet başaran12 Ağustos 2018 02:49

    ALLAH sonumuzu hayra çevirsin,durum çok vahim mütahitler batma durumunda inşaattan daire alanların daireleri geçikecek.bir günde altın yüzde 30 yükseldi bir haftada altın 190 TL DEN 260 TL ye çıktı böyle bir kar böyle bir kazanç var mı.Bunun neresi helal ağlayanın gülene malı haram olur.bizi bu hale getirenleri ALLAH kahretsin.içim yanıyor,dolar altın borcu olana ALLAHIM yardım etsin.KAVGA ZAMANI DEĞİL,HERİFLENME ZAMANIDA DEĞİL GÜN UZLAŞI GÜNÜ,ZENGİN BİR ÜLKE OLSAK herkese kafa atarız .Ne yazıkki TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN Maddi olarak bir facebok,twiter yada ipone kadar değeri yok.bir telefon şirketi bizim bütün şirketleri satın alabilir.Başımızda bulunan yöneticilerin her söylemi dolara zam olarak dönüyor.

  • mzd11 Ağustos 2018 17:58

    sakin olunmalı bu iş papaz işi değil belliki vatandaşın bilmediği ayrıntılar var sanki,zaman kavga zamanı değil uygun şekilde sorunlar halledilmeli,dünyaya bi kere geliyoz atıp tutmak anlamlı değil uzlaşma becerisi diplomasinin vaz geçilmezidir,lütfen mantık çerçevesinde ileriye dönük hareketler fikirler dile getirilsin,Türk halkı herşeyin iyisine layıktır uzlaşı beceri sabır ister

  • sanalalem11 Ağustos 2018 17:56

    Bence; Amerika vatandaşı yapmak için bebesini amerikada doğuran yada bebelerine amerikada doğum yaptıran'lar hemen Amerikan vatandaşlığını iptal ettirsin. Apartmanlarını,Yalılarını,Katlarını, Yatlarını, Ne kadar taşınır taşınmazları varsa satıp paralarını Türkıye'ye getirsinler. Sarıkafa Trump hemen pişman olacaktır.

  • POLAT ALEMDARLI11 Ağustos 2018 10:29

    bence nato daki tüm faaliyetler durdurulmalı .acilen Türk hava sahası ABD ye kapatılmalı.ayrıca incirlik ve kürecik faaliyetleri bir ay içinde durdurulmalı ve kapatılmalı.sanki bizi nato mu koruyor.nato istiyorki Türkiye batsın.amaçları bizleri sürekli korkutarak silah satmak ve ülkemizde kaos ve darbe yapma planları hazırlamak ve yönetmektir.ayrıca tüm abd ürünlerine bizlerde aynısını ya da daha fazlasını yapalım.

  • iso11 Ağustos 2018 21:12

    Fazla kurtlar vadisi izleyince böyle oluyor işte :D

  • Bika11 Ağustos 2018 10:55

    NATO'ya girmek için Kore savaşına asker gönderildi, zamanın hükümeti tarafından. 1960 'lı yılların sonunda ABD'yle aramız açılmış. İsmet İNÖNÜ o yıllarda "Büyük devletlerle ilişki kurmak, ayı ile yatağa girmeye benzer!" demiştir. Son 16 yılın siyasi iktidarı Milli Şef'e saygı duymadığından sözlerini de ciddiye almıyor. Türk askerinin kafasına çuval geçirme olayında sessiz kalınmıştır, Irak savaşında ABD askerinin Türkiye toprakları üzerinden geçmesi için tezkere çıksın diye çırpınan bugünkü siyasi iktidardır.

  • Süleyman 11 Ağustos 2018 10:14

    Hiç bir Amerika malını almayalım. Reis hemen harekete geçmeli cococola Donald ford gibi bütün Amerika varlıklarını ülkeden def edecektir

  • alf11 Ağustos 2018 20:54

    cococola fabrikasini resiniz buyuk coskuyla acmisti, simdi buyuk coskuyla kapatmasi sacma olmaz mi? ikincisi umurlarinda olmaz, adamlarin markasi dunya markalari.

  • Bika11 Ağustos 2018 10:38

    Kullandığımız bilgisayarlar, cep telefonları, yazılımlar ne olacak? Atak helikopterinin ABD motoru yerine traktör motoru mu takacağız ? 10 milyar dolarlık Boeing siparişi iptal mi olacak? Rusya bile uçağını düşürdük diye turist göndermeyince turizm çöktü. Öfke baldan tatlı olabilir, akılcı davranmayan zarar eder. Zamana yayarak, zarar görmeden uzaklaşılabilir.

  • Bika11 Ağustos 2018 09:57

    Rusya domates ithalatını durduğunda üçüncü ülke üzerinden ihracat yapılmış. Çelik ihracatı gümrük vergisi düşük üçüncü bir ülke üzerinden ABD'ye yine yapılır.

  • ALAATTIN ÇIMBIZCI11 Ağustos 2018 09:56

    bizlerde tüm abd ürünlerine aynısını yapalın başta iphone, coco cola ve tüm ürünlerine.