E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Huawei CFO'sunu Kanada'dan isteyecek---

ABD Huawei CFO'sunu Kanada'dan isteyecek

ABD Huawei CFO'sunu Kanada'dan isteyecek
23 Ocak 2019 - 07:25 borsagundem.com

ABD Adalet Bakanlığı sözcüsü Meng Wanzhou için Kanada mahkemesine iade talebinde bulunacaklarını bildirdi

ABD, Kanada'da tutuklanmasının ardından kefaletle serbest bırakılan Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin CFO'su Meng Wanzhou için iade talebinde bulunacak. 

ABD, Meng Wanzhou’yu, yaptırım kararına rağmen İran’a ekipman satmaya çalışan bir firma ile olan bağlantılarını gizlemekle suçluyor. suçladı. 

Adalet Bakanlığı sözcüsü Marc Raimondi yaptığı açıklamada, “Davalı Bayan Meng Wanzhou'nun iadesi için Kanada yargısına müracaat edeceklerini bildirdi.

Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Liang Hua, Salı günü Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda basına verdiği demeçte, şirketin konuyu yakından takip ettiğini ve sorunun hızlı bir şekilde çözülmesini istediğini ancak yetkililerle doğrudan temasta bulunmadığını söyledi.

Kanada mahkemesi, 30 Ocak'a kadar bir iade talebi gelmezse Wanzhou hakkında nihai kararını verecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahsun aga23 Ocak 2019 22:20

    Hakkını arayan kervansaray cı arkadaşlar ı canı gönülden gönülden esem zedeler olarak destekliyor ve yanındayız inşallah bu emeğiniz için yetkili merciler görür

  • Esemci23 Ocak 2019 22:16

    Helal olsun arkadaşlar Türkiye borsasında malesef adalet hiç işlemiyor bizde esem ciler olarak patronun yıllarca filminin izlenme rekorları kırdığını spk ya bildirdik ama ne fayda kapanmayacak tahta yı kapattı kaderimizle adaletsiz dünyada adalet arar olduk şimdi git davacı ol diyor bizlere yol arkadaşı oluyor sözde bilmiyor ki psikolojimiz bozuldu ama o aranan babayiğit benim anam beni kanla yoğurdu ki haksız yaşayacağıma sessiz kalacağıma vampir olayım diye