E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri yükseldi---

ABD hisseleri yükseldi

ABD hisseleri yükseldi
18 Ekim 2013 - 17:54 borsagundem.com

ABD hisseleri, Google Inc. ve General Electric Co. kâr verilerinin beklentileri aşması ve Çin ekonomik büyümesinin hızlanması ile yükseldi

ABD hisseleri, Google Inc. ve General Electric Co. kâr verilerinin beklentileri aşması ve Çin ekonomik büyümesinin hızlanması ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi dün kırdığı zirve rekorunu genişletiyor.
Google üçüncü çeyrek gelirlerinin beklentileri aştığını açıklamasıyla yüzde 10 ralli yaptı. General Electric ise endüstriyel ürünlere olan taleplerin gelirleri artırması ile yüzde 2.6 değer kazandı. Morgan Stanley ise hisse işlemleri gelirinin kâr verisine itici güç olarak analist beklentilerini aşmasını sağlaması ile yüzde 1.5 yükseldi.
S&P 500 yüzde 0.3 yükselerek New York saatiyle 1,738.98 puan oldu. Endeks son beş günde yüzde 2.1 yükselerek Temmuz ayından bu yana en büyük haftalık kazanca doğru ilerliyor. Dow Jones endeksi 5.78 puan gerileyerek 15,365.87 puana düştü. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 6.2 üzerinde seyretti.
Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Yatırımcılar hafta sonuna rahatlamış bir şekilde giriyor. Bu rahatlama ile şimdi kâr sezonuna ve ekonomik verilere odaklanabilirler" dedi.
S&P 500 Endeksi dün, Kongre'nin bütçe anlaşmazlıklarını sonlandırması sonrasında Fed'in teşviklerin hızını koruyacağı söylentileri ile günü 1,733.15 puandan kapatarak tüm zamanların zirve rekorunu kırdı. Endeks 16 gün süren hükümetin kapanması süresince yüzde 2.4 ralli yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)