E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri geriledi---

ABD hisseleri geriledi

ABD hisseleri geriledi
01 Ağustos 2013 - 06:17 borsagundem.com

ABD hisseleri Fed'in tahvil alımlarına devam edileceği açıklamalarının ardından erken saatlerdeki kazancı genişletti. Ardından endeks düşüşe geçti

New York Borsası, erken saatlerde Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı zamana ilişkin bir açıklamada bulunmaması ve büyümenin tahminlerin üzerinde gelmesinin ardından yaptığı rallideki kazançlarını sildi.
Mosaic Co., OAO Uralkali'nin potas üretimi kısıtlamalarını kaldırmaya karar vermesinin ardından yüzde 6.2 düşü. Visa Inc., mahkemenin ATM kartı ücretleri kararının ardından yüzde 7.5 değer kaybetti. Facebook Inc. kısa bir süre ilk halka arz fiyatı olan 38 doların üzerine çıktı, ancak daha sonra geri adım attı. Comcast Corp., beklentinin üzerinde kazanç açıklaması sonrasında yüzde 5.6 tırmandı.
S&P 500 Endeksi 1 puandan daha az kaybederek 1,685.73 puana geriledi. Endeks Temmuz'da yüzde 5 ile Ocak'tan bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 15,499.54 puana geriledi. Amerikan borsalarında 7 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 10 altında kaldı.
Düşük enflasyon, ekonomi için risk oluştururken, Fed'in varlık alımlarında büyük oranda verilere bağlı kalacağınndan ötürü açıklamanın sürpriz olmaması gerektiğini belirten RBC Global Asset Management Inc.'in ABD hisse işlemleri müdürü Ryan Larsın, düşük enflasyon açıklamasının, tahvil alımlarının azaltılacağı beklentilerini uzaklaştırabilecek bir risk olduğunu,   ancak bu açıklamanın da beklendiği gibi okunduğunu söyledi.
S&P 500 Endeksi 1,700 puana 2 kala düşüşe geçerek son saatte yüzde 0.7'nin üzerinde düştü. S&P 7 gündür 3. kez 1,698 puanın üzerine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)