E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizABD endekslerinde dalgalı seyir---

ABD endekslerinde dalgalı seyir

ABD endekslerinde dalgalı seyir
08 Aralık 2015 - 08:48 borsagundem.com

İKON Menkul Araştırma Müdürü Kerem Murçe bugün için piyasa beklentilerini açıkladı

Yeni haftaya başlarken ABD endekslerinde kararsızlık sürüyor. Dün Avrupa borsalarıyla birlikte pozitif bir açılışla işlemlere başlayan ABD borsalarında dalgalanma devam ediyor. Önümüzdeki hafta açıklanacak Fed’in faiz arttırım öncesinde yatırımcıların kararsızlığının sürdüğünü izliyoruz. Aslında bu kararsızlık tamamen Fed’in faiz arttırımı sonrasında piyasaların nasıl bir reaksiyon göstereceği ile ilgili kafaların karışık olmasından kaynaklanıyor. Genellikle sene sonlarında yaşanan yıl sonu rallisinin henüz başlamadığını görmekteyiz. Fed sonrası yaşanabilecek belirsizliğin riskini de almak istemeyen yatırımcıların endeksteki yükselişleri kar satışları için fırsat olarak değerlendirdiklerini görüyoruz. SP500 vadeli endeksinde yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 2095 üzeri kapanışların gerçekleşmesi gerekiyor. Son üç işlem günüdür 2040-2095 gibi geniş bir bandta dalgalanan endeks için kapanışın bandın üzerinde olması yükselişin devamı açısında önem arz ediyor. Geri çekilmelerde ise 2070-2040 destekleri de takip edilmelidir.
 
Petrol Fiyatları Altı Yılın En Düşüğünde…
 
Dün itibariyle sert düşüşüne devam eden petrol fiyatlarında 2008 finansal krizinden bu yana gerçekleşen en düşük fiyat seviyeleri görüldü. Cuma günü Opec tarafında yapılan görüşmelerden arz kesintisine ilişkin bir anlaşma çıkmaması ve petrol pazarında artan rekabetle birlikte fiyatların sert bir şekilde aşağı geldiğini izledik. İran’ın da yeni yıl itibariyle pazara gireceğini varsaydığımızda petrol fiyatlarında düşüş trendinin sürebileceğini belirtebiliriz. Ayrıca global ekonomik soğumanın da artmasıyla birlikte petrole olan talep azalırken, arz tarafı yüksek kalarak fiyatları negatif bir yöne doğru itiyor. ABD ham petrol fiyatları 37.50 dolar desteğine ulaşmış durumda. Ancak kısa vadeli göstergeler ve düşüş trendinin momentumunun güçlenmesi fiyatların bu seviyenin de altına gelebileceğine işaret ediyor. Fiyatların 40 dolar seviyesi üzerine çıkamaması halinde 33-35 dolar aralığına kadar düşüş devam edebileceğini belirtebiliriz.
 
Dolar 2.90 Seviyesini Aştı…
 
Yurtiçi tarafa baktığımızda ise Dolar / TL kurunda son zamanlarda yatay bir seyrin yaşandığını görmekteydik. 2.87-2.90 aralığında dalgalanan kur, dün itibariyle bandın üzerine doğru bir atak yaparak 2.90 seviyesi üzeri bir kapanış gerçekleştirdi. Bu seviye üzerinde kalabilmesi halinde kısa zaman içerisinde bir kez daha güçlü 2.93 direncini test edecektir. 5-10 günlük hareketli ortalamaların tekrardan al sinyali üretmesiyle birlikte Dolar/TL kurunda 2.93 seviyesinin üzeri aşılabilir. Paritenin yukarı yönlü hareketine devam edebilmesi için bu seviyenin geçilmesi önemli olacaktır. Geri çekilmelerde ise 2.87-2.84 destek olarak takip edilebilir.

İKON MENKUL-Kerem MURÇE

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RONIN08 Aralık 2015 09:02

    İNSANLIĞIN KADERİ BİR AVUÇ İNSANIN ELİNDE OLMAMALI...İNSANLARI MAYMUNA ÇEVİRDİLER SONRASINDA BİRİLERİ KIZIYOR ÇEKİYOR PİMİNİ...SONRA TERÖRİZM DİYORLAR DEMEKKİ KİNLENDİREN UNSURLAR VAR...YETER CADI...