E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yükselişte---

ABD endeks vadelileri yükselişte

ABD endeks vadelileri yükselişte
18 Ağustos 2014 - 15:58 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, S&P 500'ün Temmuz'dan bu yana en ciddi haftalık kazancı sağlamasının ardından Ukrayna'da müzakere haberleriyle yükselişte

ABD endeks vadelileri, Standard& Poor's 500 Endeksi'nin Temmuz'dan beri en dik haftalık yükselişi görmesinin ardından, Ukrayna ve Rusya arasında ateşkes görüşmelerinin başlaması ile yükseldi.

Dollar General Corp, Family Dolar Stores Inc için 9.7 milyar dolarlık bir teklif yapmasının ardından, New York'ta açılış öncesi işlemlerde yüzde 7.9 değer kazanırken, Family Dolar yüzde 4.8 yükseldi. Monster Beverage Corp, Jefferies Group LLC’nin hisselerin notunun düşürmesi ile gerileyerek, en az 24 yıldır en yüksek fiyattan gerileyebileceğinin mesajını verdi.

S&P 500’de önümüzdeki ay sona erecek endeks vadelileri yüzde 0.5 yükselişle, New York saati ile 07:43’te 1,962.8 oldu. Endeks geçen hafta Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde rahatlama yaşanmasının ve perakende satış verisinin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımının tahminlerden önce gelmeyeceğinin sinyallerini vermesinin ardından yüzde 1.2 yükseldi. Endeks haftayı 24 Temmuz’daki rekorunun yüzde 1.7 altında kapattı. Dow Jones Industrial Average ise 87 puan çıkışla bugüm 16, 718’i gördü.

Robert W. Baird&Co ABD hisse biriminin başında Patrick Spencer “ Çok iyi kar rakamları geliyor ve jeopolitik gerilim o kadar yüksek değil.Hisseler için düzeltmenin geleceği ile ilgili yorumlar vardı ama piyasalar hali hazırda en yüksek değerlerinden uzak durumda” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)