E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yükselişte---

ABD endeks vadelileri yükselişte

ABD endeks vadelileri yükselişte
07 Şubat 2014 - 15:49 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, istihdam verisi öncesinde yükseliyor

ABD endeks vadelileri, Expedia Inc.'den News Corp.'a kadar birçok şirketin analistlerin tahminlerinin üstünde gelen çeyreklik kârlarıyla ve yatırımcılar istihdam verilerini beklerken yükselerek hisselerin dördüncü haftalık zararı azaltacağı sinyallerini verdi.

Expedia, şirketin artan reklamların ve rezervasyonların satışları yükselttiğini açıklamasının ardından yüzde 12 sıçrama kaydetti. News Corp. yüzde 1.9 artarken, LinkedIn Cop., satış büyümesinin art arda 5 çeyrek yavaşlayacağını açıklamasından sonra yüzde 7.8 geriledi.

Mart vadeli S&P 500 vadelileri yüzde 0.3 tırmanarak Londra saatiyle 10:29'da 1,771.90 puana çıktı. Endeks bu hafta yüzde 0.5'lik düşüşe doğru ilerliyor. Dow Jones Endeksi kontratları bugün 31 puan yükselerek 15,579 puana çıktı.

"İstihdam günün verisi," diyen Londra merkezli Seven Investment Management Ltd.'nin şef yatırım stratejisti Ros Price, "ABD'de Ocak ayında çok kötü hava koşulları vardı ve bu sebeple verilerin çok daha iyi geleceğinden emin değilim. Son düzeltmenin piyasadaki mutluluğu bir nevi azaltmasından sonra insanlar şirket bilançolarını, kârlarını ve görünümlerini değerlendirmeye başlıyor. Artık rastgele alımlar bitti," diye görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi, Çin büyümesinin yavaşlaması ve gelişen piyasa paralarının darbe almasıyla 15 Ocak'taki zirvesinden yüzde 4.1 kayıp yaşadı. Gösterge endeks Ağustos 2011'den beri en uzun haftalık kayıp serisine doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)