E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Çin'in yapay zeka şirketlerini kara listeye aldı---

ABD Çin'in yapay zeka şirketlerini kara listeye aldı

ABD Çin'in yapay zeka şirketlerini kara listeye aldı
08 Ekim 2019 - 10:33 borsagundem.com

ABD Hükümeti, Çin'in yapay zeka şirketlerini de karalisteye dahil etti

ABD Hükümeti, Çin'in en büyük yapay zeka (AI) startup'larını kara listeye dahil etti. ABD, bu hamlesi ile Çin'in Müslüman azınlıklara karşı uygulamalarını cezalandırırken, bu hafta Washington'da yapılacak olan üst düzey ticaret görüşmeleri öncesi tansiyonu yükseltti.

ABD'nin karaliste yaptırımının hedefinde 20 Çinli kamu güvenliği bürosu ve aralarında Hikvision, SenseTime Group ve Megvii Technology'nin de olduğu 8 video güvenlik şirketi bulunuyor. Karalisteye alınan şirketler ABD Hükümeti'nin onayı olmadan Amerikan şirketlerinden parça satın alamayacak. Bu yaptırım, ABD'nin Çinli Huawei Technologies firmasına uyguladığı yaptırım ile benzerlik taşıyor.

ABD Ticaret Bakanlığı, "Çin'in Uygur Türklerine, Kazaklara ve diğer Müslüman azınlıklara karşı uyguladığı baskı, keyfi tutuklama ve yüksek teknolojili izleme pratiklerine bağlı insan hakları ihlallerine karışmış tüm teşekküller karalisteye dahil edilmiştir" açıklamasını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)