E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD-Çin arasında 'peruk' krizi: Saçlar, Uygur Türkleri'ne mi ait?---

ABD-Çin arasında 'peruk' krizi: Saçlar, Uygur Türkleri'ne mi ait?

ABD-Çin arasında 'peruk' krizi: Saçlar, Uygur Türkleri'ne mi ait?
10 Ekim 2020 - 16:34 borsagundem.com

ABD’de 2.5 milyar dolarlık pazara sahip olan “Siyah Altın" olarak adlandırılan perukların, Çin'in Sincan bölgesindeki toplama kamplarında yaşayan Müslüman Uygur Türklerine ait olduğu iddia edildi. ABD Çin'den gelen peruklara el koydu.

ABD'de 2.5 milyar dolarlık pazara sahip olan ve kadınların rağbet gösterdiği "Siyah Altın" olarak adlandırılan perukların, Çin'in Sincan bölgesindeki toplama kamplarında yaşayan Müslüman Uygur Türklerine ait olduğu iddia edildi. ABD'nin Çin'den gelen perukları incelemek üzere el koyduğu belirtildi.

ABD ile Çin arasında artan teknoloji gerilimine, bu kez de peruk eklendi. ABD'de 2.5 milyar dolarlık pazara sahip olan ve Çin'den ithal ettiği "Siyah Altın" olarak adlandırılan perukların Çin'in Sincan bölgesindeki toplama kamplarında yaşayan Müslüman Uygur Türklerine ait olduğu iddia edildi.

PERUKLAR UYGURLU KADINLARA AİT

ABD Ticaret Bakanlığı'nın son dönemlerde Çin'den tedarik edilen peruk benzeri ürünlerin, 2 milyon Uygur ve diğer etnik azınlıkların toplama kamplarında gözaltına alındığı sırada gösterdiği artışa dikkat çekti. ABD Ticaret Bakanlığı, ABD'deki saç ürünü satan bir çok işletmedeki peruklarına , Çin'in Sincan bölgesindeki toplama kamplarında yaşayan Müslüman Uygur Türklerine ait olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Ticaret Bakanlığı'nın Çin'in ürettikleri ürünleri inceleme altına aldığı ve Çin'e konuyla ilgili uyarıda bulunduklarını belirtti. ABD Gümrük ve Sınır Koruması, geçen aylarda Çin'de üretilen 800 bin dolar değerinde 13 ton saça el konulduğunu ifade etti.

Amerikalı senatörlerden Netflix'e 'Uygur Türkleri' mektubu

Uygur Türkleri'ne 'korona virüs' zulmü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • METE BU ÇİNLİLERE DERSİNİ VERİRDİ.06 Kasım 2020 15:22

     BÜYÜK ATAMIZ METE bu işkenceci çinlilere, DÜNYANIN KAÇ BUCAK OLDUĞUNU GÖSTERİYORDU. maalesef bugün sayıları o kadar çok ki ve teknolojide o kadar ilerlediler ki..bu çinli sürüsü ile nasıl başedeceğiz ? ve hayvanlara bile dünyanın ( canlı canlı köpek kızartıp yiyiyorlar.. ohayvanların o ateşte çektiği acılara kanınız donar, kalbiniz durur.ama bu çinliler köpek bayramında köpek kızartıp yiyiyorlar ve canlı canlı ateşe sokuyorlar zavallı köpekleri ) eziyetini ediyorlar..bu canileri engelleyecek bir güç yok mu ?

  • Cani10 Ekim 2020 16:50

    Çin zulmüne son ver türkiye soydaşlarımız Arap değil türkler kendine gel