E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Büyükelçisi Satterfield Dışişleri'ne çağrıldı!---

ABD Büyükelçisi Satterfield Dışişleri'ne çağrıldı!

ABD Büyükelçisi Satterfield Dışişleri'ne çağrıldı!
25 Nisan 2021 - 00:40 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklaması nedeniyle Türk Dışişlerine çağrılan ABD Büyükelçisi Satterfield'a Türkiye'nin tepkisi iletildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklama sonrasında, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal tarafından kabul edilen Büyükelçi Satterfield'a, açıklamaya ilişkin Türkiye'nin "güçlü tepkisi" iletildi.

Büyükelçi Satterfield'a, tarihi ve hukuki herhangi bir dayanaktan yoksun olan bu açıklamanın kabul edilemez olduğu, tümüyle reddedildiği ve en kuvvetli şekilde kınandığı ifade edildi.

Satterfield'a ABD Başkanı Biden'ın açıklamasının uluslararası hukuk bakımından hükümsüz olduğu, Türk halkını derinden incittiği ve ilişkilerde onarılması zor bir yara açtığı aktarıldı.

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarıyla ilgili olarak yaptığı açıklama sonrasında, ABD Büyükelçisi David Satterfield’ın akşam saatlerinde Bakanlığa çağırıldığı bildirildi. Satterfield’ın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal tarafından kabul edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal tarafından kabul edilen Büyükelçi Satterfield’a, söz konusu açıklamaya ilişkin güçlü tepkimiz iletilmiştir. Bu çerçevede, tarihi ve hukuki herhangi bir dayanaktan yoksun olan bu açıklamayı kabul edilemez bulduğumuz, tümüyle reddettiğimiz ve en kuvvetli şekilde kınadığımız ifade edilmiştir. Açıklamanın uluslararası hukuk bakımından hükümsüz olduğu, ayrıca Türk halkını derinden incittiği ve ilişkilerimize onarılması zor bir yara açtığı kayda geçirilmiştir."

Biden 'soykırım' dedi

Biden'a Türkiye'den jet hızıyla tepki

Dışişleri Bakanlığı'nden Biden'a sert tepki

İş dünyası da Biden'ı kınıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (39)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metallica 25 Nisan 2021 16:48

    Ankara daki abd buyukelciliginin yanindaki sokaga soykirimci gecmisiyle yuzlesemeyen abd nin yaptigi soykirima direnmis kizilderili lider 'Geronimo (Meskalero-Çirikavaca Goyaałé) sokagi' adi verilmelidir ve oraya soykirima direnisin simgesi olarak insanlik aniti yapilmalidir.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Nisan 2021 17:40

    Arkadaşım seninki duygusallık.bunlara zarar vermek istiyorsan en az bunlar kadar hatta bunlardan kaliteli sanayi ürünleri ile askeri ürünler yapar isen işte o zaman bu iş olur.yoksa ne yaparsan yap aynen muhaletefet gibi hareket etmiş oluruz.diyorlrki yok incirlik yok kürecik kapatalım abd şunu yapalım bunu yapalım ekonomik durum buna müsaait değil.sinsi olup sanayimizi güclendirir isek bu olaylar zaten olmaz ki.

  • Mehmet Yıldız25 Nisan 2021 15:44

    Bu chp aynı hdp ağzıyla konuşuyor üzülüyorum . Bu nasıl ATATÜRK'ün partisi bu nasıl TÜRKİYE partisi hadi hdp ermeni partisi onları anlıyoruz sizdemi ermeni partisi oldunuzda bizim haberimiz yok . Tavrınızı koysanınıza birlik olun Doğu Anadoluda Güneydoğu Anadoluda öldürülen 500 bin masum Türk ve Kürdün kemikleri sızlıyordur. Şuanki akrabaları ne kadar üzülüyordur çünkü orada dişe diş bir savaş olmuştur. Unutmayın anlatılan zamanda fransızlar, ingilizler, italyanlar,yunanlılar, ruslar hepsi birden soy kırım için bize saldırdılar ermenilerde onlarla birlik oldular.

  • Kerim25 Nisan 2021 16:00

    CHP mi kaldi kardes..uyanda baliga gidelim.. bosami diyorlar CHP..IYI..PARTI ..proje.. parisi.

  • azmi25 Nisan 2021 15:04

    Abd Belçisi Türkiye düşmanıdır. Derhal istenmeyen adam ilan edilmeli. Washington'daki bizim Belçimiz de geri çağrılmalı. İncirlik,Kürecik.Kisecik Üsleri kapatılmalı. Suriye'nin kuzey doğusunda Abd nin kurmaya çalıştığı terör oluşumunun üstüne gidilmeli, gemilerimiz Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlamalı. Yunanistana Ege adalarımızı boşaltması için nota verilmeli, F35 ler için Abd nin gaspettiği 1.2 Mly Dolarımız geri istenmeli, Fetö papazı iade edilmeli

  • KASIM YANTIR25 Nisan 2021 14:29

    Ben bir vatandaş olarak üzülüyorum.bu chp ve bunların zihniyetinden.yine diyorki ak partinin yanlış devlet politikaları diyor ne yapacağı abd nin metresimi olacak idik.ALLAH bunları sorsun  .ırak suriye akdeniz, libya ve diğer yerleri ülkemizin çıkarı için giriyioruz adam itiraz ediyor sonra iyi ki girmisiz diyor.bence bu parti ve bunların ortaklarına oy verenlere yazıklar olsun.

  • Hükümsüz deyişler25 Nisan 2021 13:22

    Putin de 2015 22 Nisanda yayınladığı mesajda Soykırım demiş.

  • Vatandaş 25 Nisan 2021 12:22

    Tepkiler hepsi boş lakırdı, üsleri kapattım diyebiliyormusun hayır, çünkü ekonomini yiyip bitirmişsin, zayıfsın, güçsüzsün neden çünkü arjantinden sonra en kötü en kırılgan ekonomi haline getirmişsin bu güzel ülkemi. Masaya vuracak gücümüz yok ama kişisel servet olarak bakarsak dünyanın en zengin karun yönetenleri bizde, halk açmış işsizmiş, yoksulmuş kimin umurunda...Bu millete müstehak be, lâyık olduğu şekilde yönetiliyor...

  • Alp25 Nisan 2021 19:30

    Sen uzayda yasiyon galiba orda atma tutma serbest..once guclu olacan..

  • Hasan25 Nisan 2021 17:33

    Vatandaş seni ayakta alkışlıyorum, gerçekleri şamar gibi vurmuşsun, tebrikler.

  • Vatandaştan bir yorum rumuzlu cevap25 Nisan 2021 14:50

    Benim yüce milletimle hiçbir sorunum olamaz, benim derdim olsa olsa saf, temiz, mütedeyyin halkımı; milliyetçi duygularla ve din ile kandıranlarla, sömürenlerle olabilir, birde senin gibi sistemden nemalandıkları için ülkesi umurunda olmayan yanlızca kendi çıkarları önemli olan biat kafalılarla derdim olabilir.

  • Deniz yusuf25 Nisan 2021 14:00

    Vatandaş RUMUZLU kardeşim yorumuna katılmamak mümkünmu 👏👏👏👏👏

  • Bir yorum25 Nisan 2021 13:32

    Bu millet ile senin derdin ne soytarı?  Beğenmiyorsan defol git.  Diyelim ki  yarın Amerika ile savaşa gireceğiz; ilk yan çizen sıvışan  eleştiren senin gibi  soytarılar olur!  Bu züppeye göre kendi menfaatinden başka her şey boş.

  • ertuğrul eryılmaz25 Nisan 2021 11:58

    bizde aynı tarihi kızılderili soykırımı olarak mecliste kabul  edelim. hiroşimaya  atom bombası atılan tarihide japon soykırımı tarihi olarak kabul edelim . savunmada kalmak yerine taarruz edelim. 

  • Gariban25 Nisan 2021 11:34

    KILLING ONE AND A HALF MILLION OF INDIAN AND APAÇI IN 1800'S,KILLING HUNDREDS OF CIVIL JAPANESE IN NAGASAKI AND HYROCHEMA IN 1945,WHO KILLED ONE HALF MILLION IRAQ CIVILS IN THE GULF WAR IN 1990'S,KILLER AMERICATURKEY YE 1915 can convince the WORLD ARMENIAN GENOCIDE LIES.(1800 LÜ YILLARDA BİR BUÇUK MİLYON KIZILDERİLİYİ VE APAÇİYİ KATLEDEN,1945 TE NAGASAKİ VE HİROŞİMA DA YÜZBİNLERCE SİVİL JAPON HALKINI ÖLDÜREN,1990 LI YILLARDA KÖRFEZ SAVAŞLARINDA BİR BUÇUK MİLYON IRAK LI SİVİLLERİ ÖLDÜREN,KATİL AMERİKA TÜRKİYE YE 1915 ERMENİ SOYKIRIMI YALANINI DÜNYAYA İNANDIRAMAZ.)

  • Big bro25 Nisan 2021 09:29

    Bence pazartesi doları ve borsayı etkilemez türkiyeden dişi dolduracak bir tepki gelmedi zaten abd bunu öngörmüştür türkiye Osmanlı'nın son dönemi gibi bir dış politika izliyor

  • ....25 Nisan 2021 16:09

    Sen olsan ne yaparsın dış politikada. Hakkın olan doğalgaz ı birileri istemiyor diye mi aramazsın yoksa ABD ,Avrupa ve Rusya destekliyor diye PKK ile feto ile mücadele mi etmezsin yoksa kendi hakkımızı savunmak için libya ya Suriye ye mi girmezsin. Hem ülkemin menfaatini sonuna kadar savunacak hem de dış politikada herkesle iyi geçineceğimiz ne yapardın. Sizin aklınız almaz mücadele etmek nedir, özgürlük nedir. Senin gibilerin düşüncesi tok olayım ama özgür olmayayım. Tiksiniyorum artık bu zihniyetten

  • Z kusak25 Nisan 2021 07:09

    Ya, oyle bir site yapulmali ki, ,, ermeni soykirimi yalani ,, olarak bu isim kullanilmali... her dilde bu arama motorlarinda tak diye ulasilmali. Ataturk nutku varya, hani yasaklandi, birince toplandi ya, o nutukta okumustum. Ata marasdaki.turklere yapilan.ermenilerin ettigi soykirimini... yani interner ve medya tepki yerine, tatihcilerin ebook lari, online kitaplari, tatihcilerin web siteleti olmali, her dilde. Ama yok... neden yok? Nicin yok ? Ataturk ovulmesin diye, tarihimiz yok ondan....

  • Yıldız25 Nisan 2021 06:06

    Abd haritada nerede .....Demokrasi adı altında sabıkası epeyce kabarık......Vietnam,Hiroşima,Nagazaki,Kore,Irak sayda sayyyyy.....Kızıldereliler,siyahiler cabası........... Meclisi çalışmaya davet ediyoruz........Bu saydığımız katliamları kınayan tasarıyı pazartesi geçirin meclisten lazım olacak.........Herkes bir aynaya baksın.........Bizim millette katliam olmaz.....Katliam yapmaya çalışanlar etkisiz hale getirilmeye çalışılır mesele budur.

  • Vatansever 25 Nisan 2021 05:40

    Ermenilerin yaptığı kıyımlar ,diye arat googleden abd büyük elçisi fotoğraflarda ispatlı kim kimi katletmiş

  • Mehmetcik25 Nisan 2021 05:05

    Allah ini vatanıni seven dolardan kriptodan çıksın borsaya girsin. Borsa düşer, dolar tavan yapar diye ümit edenlerin hevesleri kursaklarinda kalsın. Savaş sadece meydanlarda olmaz ekonomik savaşta siz de kılıçlarinizi kuşanin. . Aldığınız her bir dolar fakir fukaranin rizkini kesen bir zulümdur.

  • mehmetcik25 Nisan 2021 15:10

    orta uzun vade alın.. kısa vadede sıkıntı olabilir. bir de bunu vatan için yapacaksınız .. gelecek nesiller için. kar nasılsa gelir. parası olmayana sözüm yok. ülkemiz batma ve üstüne zengin olursa bundan herkesin çıkarı olur. az sabır. Azerbaycan Türk cumhuriyetleri Libya ve belki de Katar bizim yanımızda olacak. yarınlarınız aydınlık olsun. dediğim gibi "no dollar no crypto"

  • Bu olaylardan bagimsiz25 Nisan 2021 12:23

    Bu olaylardan bağımsız olarak ben paramı zaten hep borsada değerlendiriyorum ama gecenin yarısı merkez bankası başkanını değiştirirsen ekonomi olarak hep yanlış politikalar izlersen vatandaş ta senin arkanı toplamaz kimsede sana güvenmez biz borsada olanlar da her zaman kaybeder

  • Mehmet 25 Nisan 2021 11:58

    Hangi parayla olacak millet karnını zor doyuruyor

  • Reco25 Nisan 2021 10:43

    Bankoff borsada soyuyor

  • BENCE25 Nisan 2021 04:50

    Karabağ hezimetiyle yeniden katliam yapma hevesi kursağında kalan Ermenistanı sömüren, yalancı diasporaya yaranmayı Türk Milletinin ahını almaya tercih eden Biden'ın Putinle ve dahi Başkan RTE ile neyi görüştüğü ortaya çıkmıştır.Yakında bu diasporanı bozuntularının dostluk kisvesiyle doğuya üşüştüğünü görebiliriz. Dikkat edelim.Birliğimizi sıkılaştıralım.

  • Suskun25 Nisan 2021 04:45

    Kendimize gelelim bu vatanda 72millet huzur içinde yıllarca yaşamış dünyanın gözü burada . Bunlar önce kendileri hesap vermesi gerek kendi çıkarları ugruna dünyanın şahdamarını kesiyorlar bunlara bu yetkiyi vermemek gerek Kimyong gibi bir yigitmi var

  • Senai oktay25 Nisan 2021 13:42

    Merkez bankası başkanı Naci ağbal neden görevden alındı açıklansın ,hisse senetlerin d%35deer kaybetti öyle zırt ,pırt başkan değişmez bunun cezasını hisse senedi alanlar çekti.....

  • mesut kaya 25 Nisan 2021 04:03

    Bende kınadım. yok hükmünde dedim. eeee ne değişti. uyanın artık diaspora diye hafife aldığımız soysuzlar 1 yalanı zamanla tüm dünyaya kabul ettirdiler. bu konuda uluslar arası bir şey yapmalı ve bu zandan dünyanın gözü önünde kurtulmalı vede kimse aynı yalanı 2. bir daha kullanamamalı.

  • Tahir25 Nisan 2021 03:39

    Siz muhalefete desteginizi artirin.Chp..iyi.parti..hdp..sizi aratmaz.

  • Yener25 Nisan 2021 11:14

    Aynen... simdi cok dogru bir yorum olmus

  • Ggff25 Nisan 2021 02:42

    Sanki Ermeniler günahsız.bizi öldürürken Amerika neredeydi.

  • American25 Nisan 2021 01:21

    bu olay hemen unutulur cunku dolar kurunu baskılamak için amerika abimiz ne derse o kimse aksini iddaa etmek için delikanlılık yapamaz medya unutturur merak etmeyin

  • ışın Özdemir25 Nisan 2021 00:55

    Böyle müttefikliğin içine...Üstünden 100 yıl geçen uydurma suçlamaları okeylemek şimdimi aklına geldi kızılderilileri katliam yapan katillerin.Aynaya bakın aynaya.Büyük elçiyide gönderin gitsin.Olmaz olsun onların uyduruk müttefikliği

  • Halil25 Nisan 2021 00:48

    Söylediniz bitti. Bundan sonra ne diyeceksiniz

  • Burak25 Nisan 2021 00:47

    İncirlik üssü abd uçaklarına kapatılacak mı ???????????

  • Z kusak25 Nisan 2021 07:18

    Hocam o us onemsizlesiyor. Abd f 35 leri orada kullanamiyor. F16 her parcasi, silahi bakimi muhimmati vb vb Turkiyede var. Nato ucaklari uyumlu. F 35 yunanistanda var. Abd orata tasidi. Kara gucude us korumasi icin yunana hibe edildi. Yani incirlik kapatacak yurek suan yonetenlerde yok. O dedin 198x lerde bakanlar kurulu toplanip, abd askerleri ve uslerikapandi, gonderildi. Keskr kukreyecegine, gecmistedi gibi yapsa. Yok o yurek

  • Keklik25 Nisan 2021 04:20

    Kapatılmayacak