E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'a Türkiye'den jet hızıyla tepki---

Biden'a Türkiye'den jet hızıyla tepki

Biden'a Türkiye'den jet hızıyla tepki
24 Nisan 2021 - 19:23 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden'ın 'soykırım' ifadesinin kullanmasıyla ABD-Türkiye ilişkileri gerildi. Açıklamalar ardı ardına geliyor

ABD Başkanı Biden'ın 'soykırım' ifadesini kullanılmasının ardından Türkiye tarafından tepkiler jet hızıyla gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Biden'ın açıklamalarına ilişkin "Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz. Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır" sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Biden yönetiminin 1915 olaylarını “soykırım” olarak etiketlemesini kati surette reddediyoruz, en sert şekilde telin ediyoruz. ABD makamları bu açıklamayı yaparken ne yazık ki lobilerin taleplerine diz çökmüşlerdir" ifadelerini kullandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamasındakonuyla ilgili açıklamasında“Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz. Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nden Biden'a sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Tek gündemi ülkemize düşmanlık olan çevrelerin iftiralarını tekrar eden ABD Başkanının açıklamasını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. ABD Başkanına kendi tarihine ve bugününe bakmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Biden'ın 1915 olaylarıyla alakalı açıklaması, tarihi ve hukuki hiç bir kıymeti olmayan ilkel siyasi hesapların ürünü bir açıklamadır. 1981'deki benzer açıklamanın nasıl Türkiye'ye bir zararı olmamışsa bunun da zararı yoktur; ama Türkiye-ABD ilişkilerini zehirleyecek niteliktedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelenmesine ilişkin Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında, "ABD tarih bilmez. Çünkü tarihi yoktur. O nedenle başkanına söyletilen sözün de kıymet-i harbiyesi yoktur" ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: ABD Başkanı’nın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini kullanmasını kınıyoruz. Soykırım iddiası, aziz milletimize atılmış büyük bir iftiradır. ABD Başkanı’nın, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan bu açıklamaları Türkiye-ABD ilişkilerine zarar vermeye yönelik bir girişimdir.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Tarihleri soykırım ve ırkçılık suçlarıyla dolu bir sabıka kaydından ibaret olanların art niyetli beyanları bizim için yok hükmündedir. Hukuk ve tarih önünde de bir kıymeti harbiyesi yoktur. Anadolu, insanlık ailesine asırladır ilham kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Tarih arşivleri gerçeğin aynasıdır, siyasi hezeyanlara değil yaşanmışlıklara dayanır. Biz, evlatlarımıza tarihi bilimin yol göstericiliğinde çarpıtmadan anlatıyoruz. Hem tarihî hem hukuki zeminde hiçbir karşılığı olmayan bu iftiralar yok hükmündedir.

Ak Part Sözcüsü Ömer Çelik: ABD Başkanı Biden’ın, 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan açıklamasını hiçbir suretle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Biden’ın bu açıklamayı Ermeni fanatik çıkar gruplarını memnun etmek için yaptığı, bölge barışını ve normalleşmeyi dikkate almadığı anlaşılmaktadır.

Türk-Amerikan işbirliğinin en ileri düzeyde olması gereken bir dönemde Biden'ın açıklaması, ikili ilişkilerimizi sarsmış, NATO dayanışmasına zarar vermiş ve bölgede olası bir normalleşme ihtimalini de zayıflatmıştır. Normalleşme, Biden açıklaması ile sabote edilmiştir.

Bize göre bu mesele tarihçilerin ve bilim insanlarının tartışması gereken bir konudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın arşivlerin araştırmacılara açılması ve tarihçilerin vereceği karara uyalım çağrısı da ortadadır. Biden açıklaması tarihsel dayanağı olmayan bir açıklamadır. Bu açıklama, Türk-Amerikan ilişkilerini sabote etmeye çalışan çevrelere destek veren bir açıklama olmuştur. Bu açıklamayı şiddetle reddediyoruz, şiddetle kınıyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Türk milletinin tarihi hiç kimsenin leke konduramayacağı kadar temiz bir tarihtir. Tarihi sömürgecilikten, katliamcılıktan, ırkçılıktan ve ayrımcılıktan ibaret olanların kendi yüz karası tarihlerini, iyilik ve hoşgörü medeniyeti kurmuş milletimize yansıtma çabası beyhudedir

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Tarihsel gerçekler, politik beklentiler uğruna yalanlarla değiştirilemez. Bizim şanlı tarihimizde Ermeni soykırımı yoktur ve asla olmamıştır! Hiçbir somut veri ve bilgiye dayanmayan bu yalanı ortaya atanlar ve bunu kabullenenler tarihin yüz karalarıdır.

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, Vietnam’da, Bağdat’ta, Felluce’de döktükleri kanları, Ebu Garip Hapishanesindeki iğrenç işkencelerini, Hiroşima ve Nagazaki’ye attıkları atom bombasıyla çocuk, kadın demeden kuruttukları nesilleri hatırlatırız.

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, üzerine oturdukları toprakların gerçek sahipleri olan Kızılderilileri tek tek yok ettiklerini ve büyük bir soykırımdan geçirerek bugünkü Amerika’yı nasıl kurduklarını hatırlatırız.

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, Ermeni terör örgütü ASALA’nın diplomatlarımıza karşı saldırılarına ABD’de Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar’ı 1973'de Şehid ederek başladığını hatırlatırız.

Türkiye olarak Ermeni Soykırımı safsatasını asla kabul etmiyoruz!

Tarihle yüzleşmek istemeyen, politik hesaplaşmalarla hakikate müdahale etmeye çalışanların kirli oyunlarını aziz milletimiz bozmaya ve gerçekleri her zaman olduğu gibi gün yüzüne çıkarmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal: Yıllarca Türkiye-ABD ilişkilerinin niteliğini her 24 Nisan da çocukça bir tavırla bir kelimeye bağlayan ABD’nin bu tutumunun tarihle ve hakikatle bir ilgisi bulunmamaktadır. Biden yaptığı açıklama ile bu tuhaf kelime oyununda yeni bir dönemi başlattı. Hakikat her zaman kazanır.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Sözde “soykırım” lafını ağzına alarak tarihi yeniden yazmaya çalışanları da, Türk milletinin onur ve itibarına yönelik yapılan saldırıları; ciddiyetsiz ve dengesiz ilişkiler ağıyla yönetmeye çalışanları da en şiddetli şekilde kınıyorum.

Muharrem İnce: Irak'ta ve Vietnam'da milyonlarca cana mal olan, yüz binlerce kızıl deriliyi vahşice katleden ve bitmiş bir Dünya Savaşı sonrası deney yapmak için Japonya'ya iki tane atom bombası atan bir toplumun başkanı olarak Türkiye'ye soykırım suçlaması yapmak Biden'ın haddi değildir!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: "Medine Sözleşmesi ile temelleri atılan birlikte yaşama tecrübesini dünyaya tanıtan İslam medeniyetidir. Farklı dinden ve ırktan milyonlarca insanı Osmanlı asırlarca barış içerisinde yaşatmıştır. 'Soykırım' iddiası milletimize atılan bir iftiradır, kabul edilemez"

Biden 'soykırım' dedi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermeni Partiği'ne mektup

 

Şentop'tan Letonya Parlamentosu'na 1915 tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yıldız25 Nisan 2021 15:11

    Hükümet ne yapıyor biraz Yusuf HALAÇOĞLU'dan Doğu PERİNÇEK'ten ders alsın orada oturup ay başı maaş almayla bu işler olmuyor halk sizden hareket bekliyor. Bunlar sevr'i başaramadıkları için kinleri bitmedi. Neredeyese 1453'e geri dönecekler ama kendileri daha dün yaptıklarını bütün dünya biliyor. Bu neden oldu bizi IRAK, SURİYE, LİBYA yapamadılar karabağdağ da şok yaşadılar. Yüz yıldır bize petrol , gaz , altın v.s yeraltı kaynaklarını çıkarttırmayanlar. Uçak , araba, silah yaptırmayanlar şimdi bunları yapmaya başlayınca hoop durun bir dakika diyor. Şimdi gidin mecliste bunların bütün dünyada yaptıkları soy kırmlar içim tasarı çıkartın.

  • metin25 Nisan 2021 15:09

    Rahmetli Ecevit'i kınarlar ama onun kadar olamadılar. Yıllarca silah ambargosu altında olmamıza rağmen ödün vermedi Abd ye, Örneğin İncirlik Üssünü kapatmıştı. hadi meydan burada. Kürecik ,Kisecik Üslerini kapatın da görelim

  • SPOR25 Nisan 2021 15:02

    ÜLKEMİZDEN DEFOLUN GİDİN  AHLAKSIZ SIZLAR ABD NEZAMAN DOST GİBİ GÖRÜNSE ÜLKEMİZİN BAŞI BELADAN KURTULMUYORPILINIZI PIRTINIZI TOPLAYIN TERKEDİN  ÜLKEMİZİ DOST GÖRÜNÜMLÜ ŞEYTANLAR 

  • SPOR25 Nisan 2021 14:56

    BİDON NE OLDU KINADINDA İKİ KARIŞ BOYUNUZ BÜYÜDÜMÜ KİME YALAKALIK YAPTINIZ  İNCİRLİK ÜSSÜNÜ SAYIN TAYYİB BAŞKANIM TERKETSİNLER BUNLARA GÜVEN KALMADI SIRT DAN VURMAYI BUNLAR DOSTLUK SANIYORLAR HERHALDE ABD YE DERS VERME ZAMANI GELDİ 

  • SPOR25 Nisan 2021 14:50

    BİDEN BİR KUKLA ADAM YOLDA ZOR YÜRÜYOR  BİRİLERİ YAZIYOR ODA OKUMAYA CALIŞIYOR  BU BİDENİN ÖMRÜ  COK UZUN OLMAZ KENDİSİDE NE DEDİGİNİ BİLMİYOR 

  • azmi25 Nisan 2021 13:23

    Reis'den ses yok mu

  • Aşık Bestami25 Nisan 2021 11:57

    Ulan baydın Piyasaya kaydın Seni adam saydım Dün akşam caydım

  • ALPTUĞ25 Nisan 2021 11:00

    Kınamayla falan olmaz ÜLKEMİZDEKİ palikaryalarını temizleyin yurt dışına gönderin  yurt dışında  nato emrinde görev yapan aşkerlerimizi çekelim bunlar çanını kaybetmiş ite dönerler. ertesi gün yalvarmaya başlarlar.

  • Mesut25 Nisan 2021 00:50

    İncirlik üssü abd askerlerine ve uçaklarına kapatılacak mı ??????? 

  • Kaçan Grup 24 Nisan 2021 23:05

    hepsi cart curt

  • Mehmet24 Nisan 2021 21:54

    Haydi vatansever gençler vatandaşlar: var gücümüzle borsaya destek olalım. Kripto lardan çıkalım borsaya hücum edelim. Türk ekonomisini çökertme beklentilerini boşa çıkaralım. Zafer bizimdir

  • Ramiz24 Nisan 2021 21:52

    Kızıl derelilere yaptıklarınız neydi bizimkilerde bunu tanısın

  • Muhsin24 Nisan 2021 21:39

    ABD sonu gelen Kuduz köpekler gibi nereye saldiracagini şaşırmış.... Bi Çin,bı Rusya,bı Türkiye.... Zaten bidon da moruk değil mi? Bunak azıcık aklı olsa araştırıp kimin soykırım yaptığını görür. Dedelerimiz Ermeni hainlere hadlerini bildirmişler. Hala o tokatin sersemliginde bin pişmanlar. Batının , Rusya'nın kobayi olduklarına... Kasindikca Ermeniler Karabağ daki gibi Osmanlı tokadı yemeye devam ederler.... Akillanir yaptıkları ihanet için özür dilerseler rahat ederler.... Çünkü hiçbir Erzurum lu, Vanlı, Karslı, Ermenilerin ihanetini unutmadı.... Ordumuz 1.dünya savaşında iken alçakça, kadın, çoluk çocuk, yaşlıları katlettiklerini unutmadı!!!!!!! Kürtlerin arasına sızıp kimliğini gizleyen Ermeniler pkk çatısı altında bugün yine bu ülkeye başka ülkelerin maşası olarak ihanete devam ediyorlar.... Kürt kardeşim gözünü aç, yarın geç olabilir....

  • Eytt24 Nisan 2021 21:31

    Bizimki hic konuya girmemis size noluyosa arasini mi bozacaksiniz ya siz bidenke bin yilin liderinin

  • Bahri24 Nisan 2021 21:30

    Dünya Zalimi ABD bize ders veremez

  • Aga24 Nisan 2021 21:28

    Ooo yorumlara baktimda eceviti begenmeyen ekip is basinda

  • ZEYREK ZEMHERİ24 Nisan 2021 21:27

    Ben bunu bekliyordumda bu bizim HDP senen parti de ermenileri destekliyor chp si iyi partisi ak parti ve mhp milletvekilleri ne yapıyor sen önce evin içindeki vatanhainliği yapanları süpürün sonra biden kızın.

  • Haha24 Nisan 2021 21:26

    Heosi bir agizdan tepki demis ya lan :))

  • Gökhan24 Nisan 2021 21:25

    Daha sert, daha etkili tepkiler beklerdim. Sadece sözde değil, icraat ile de tepkimizi göstermeliyiz. Gerekli yanıtı vermezsek bu işin sonu Türkiye'den tazminat talebinde bulunmaya, en sonunda da toprak istemeye kadar gider...

  • Ali24 Nisan 2021 21:17

    Atom bombası at Irak ta çocukların rızkını çal kKızılderilileri soyunu kurut bişey yok. Bizim diplomatlarda biraz becerikli olmalı. Diplomaside bu kadar beceriksiz bir dönem olmadı.

  • Bir yorum25 Nisan 2021 08:20

    Diplomatlık ayrı bir konu!  Bu iş iş adamlarına bakar!  2-3  diplomatı kimse  dinlemez!  Artık şurası bir gerçek ki  küfür  ehli içeride ve dışarıda tüm kolları ile  Türkiye cumhuriyetini hedef haline getirmiş durumda!

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Nisan 2021 21:25

    vietnamda milyonlarca insanı, japonya ya iki tane atom bombası, kore savaşında binlercen insan ırak, suriye , afganistan daha neler neler belki milyar insanı katleden kim abd.ülkemizdeki tüm şehitlerimi yapan kim abd.tüm krizleri çıkartan kim abd.

  • Gökhan24 Nisan 2021 20:28

    Abd japonyada kadın çoçuk çoluk demeden atom bombası ile öldürmüştür.İnsanlık suçu işlemiştir.Savaş ile ilgisi olmayan kadınları yaşlıları çoçukları ve doğayı katletmiştir.

  • Nedim25 Nisan 2021 08:21

    İyi ki söyledin kimsenin haberi yoktu!  Japonlar da öğrenmeli bunu!

  • Ky24 Nisan 2021 20:21

    Bu bunağa bırakırsan söz be dediğini şaşırır.ABD dünya üzerindeki kan ve zülmün teminatıdır.

  • Uyumsuz24 Nisan 2021 20:14

    Soykırımın ne olduğunu nasıl olduğunu görmek istiyorsan kendi tarihine bakacaksın coni biden.

  • ZEYREK ZEMHERİ24 Nisan 2021 20:13

    İçimizdeki şerefsizler, vatanhainleri , kanı bozuklar bir yerlerinize kına yakın.kendileri japonya ya iki tane atom bombası atıp, ırak, iran, suriye, vietnam onlarda yerde katliamları asıl yapan sizler değilmisiniz.

  • demir ceyhan24 Nisan 2021 20:10

    Var mı bunun Twitter adresi

  • BORSACI24 Nisan 2021 19:44

    bu lanetoglu lanet kızılderelileri yok ettigini unutmuş.

  • Kahtol amerika24 Nisan 2021 19:40

    Dolar alır basını gider daha eyvallah etmeyelim su heriflere yeter incelediği yerden kopsun?!!

  • Yatırımcı24 Nisan 2021 21:13

    Önce dolar sonra devlet

  • Uyan24 Nisan 2021 21:05

    Millet iftira diyor sen dolar kaç tl olur diyorsun....uyan artık biraz duyarlı ol

  • Yorum24 Nisan 2021 19:49

    Senin aklın dolarda kalmış dolarlarını düşün sen