E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yüzde 15 geri çekilebilir---

ABD borsaları yüzde 15 geri çekilebilir

ABD borsaları yüzde 15 geri çekilebilir
01 Aralık 2021 - 16:31 borsagundem.com

Ünlü boğa piyasası yatırımcısı Jim Paulsen Wall Street borsalarının gelecek sene %10 ila %15 arasında ciddi bir geri çekilmeyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalardaki gerileme daha ciddi bir düzeltme sürecinin ayak sesleri niteliğinde olabilir. Yatırım danışmanlığı şirketi Leuthold Group’ın Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasalarla daha az uyumlu politikaları ve yüksek hisse senedi değerlemeleri nedeniyle gelecek yıl yatırımcıların %10 ila %15 arasında geri çekilmeye baş etmek zorunda olabileceğini öngörüyor.

Paulsen CNBC’deki röportajında ABD borsalarına ilişkin, “Bir düzeltme konusunda çok geç kaldık ve sonunda bu düzeltmeyi göreceğiz. Bense S&P 500 Endeksi dışında yatırımlarımı ki muhtemelen burada da etkileri hissedilecektir, çeşitlendirmeye çalışıyor olacağım” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre düzeltme terimi endekslerin en son rekor seviyesinden kısa vadede %5’in üzerinde geri çekildiği durumlarda kullanılır. Bu yıl ABD borsaları Ekim ayı sürecinde yaşanan kısa süreli geri çekilme haricinde bir düzeltme süreci yaşamadı. Hisse senetleri piyasalarındaki rallinin sonsuza kadar sürmeyeceği endişeleri uzun bir süredir tüm yatırım çevrelerinde hissediliyor.

Uzun vadeli boğa piyasası yatırımcısı olan Paulsen, korona virüsün Omikron varyantının ekonomiye ve piyasalara etkisinden endişe etmiyor. Paulsen Omikron varyantına ilişkin, “Şu anda korktuğumuzdan daha az ciddi bir sorun olması ihtimali daha yüksek. Bu yepyeni bir şey değil. Çok daha fazla aşısını yaptıran bir popülasyonumuz var. Daha önce yaptığımız gibi gerçekten ciddi bir ekonomik kapanma etkisine sahip olma ihtimali oldukça düşük” açıklamasında bulundu.

Ancak Paulsen geniş çaplı bir düşüş riskine karşı yatırımcılara S&P 500 Endeksi’ndeki dev teknoloji hisseleri dahil büyük sermayeli hisse senetlerine yatırımlarını azalmaya başlamayı tavsiye etti. Baş stratejist, “Ben olsam portföyümü yeniden konumlandırmak için daha fazla zaman harcardım. Belki de teknoloji ve büyüme odaklı hisselerimin son birkaç ayda çıkardığı iyi performanstan faydalanır küçük bir miktar dışarı çıkardım” dedi.

Baş stratejist ABD’de güçlü gayrisafi yurtiçi harcamaların ve bilanço artışlarının devam etmesi nedeniyle borsalarda büyük bir gerilemenin geçici olmasını bekliyor. Paulsen’in gelecek yıl için S&P 500 hedefi 5.500 puan. Söz konusu seviye endeksin Salı günkü seviyesinden %9,5 oranında yükseleceğini ifade ediyor.

Paulsen, “Enflasyon önünde sonunda ılımlı hale gelirse ve Kovid'in ötesinde daha güçlü bir şekilde çıkarsak, o zaman gerçekten de gelecek yılın ikinci bölümünde bir miktar iyimserlik patlaması görebiliriz” dedi.

Baş stratejist küçük ve orta seviyede sermayesi olan hisse senetlerinin, ekonomik toparlanmayla ilişkili hisselerin ve ABD dışındaki uluslararası piyasaların en büyük kazananlar olacağını öngörüyor. Paulsen röportajının sonunda, “Düşük sermayeli ve ekonomik döngüyle ilişkili hisse senetlerindeki karmaşaya bakın. Eğer bu hisseleri satın almak istiyor olsaydım, bunu yapmak için şu anda dışarıdaki korku atmosferinden faydalanırdım” dedi.

Jim Cramer: Hisse satışına geçmek için artık çok geç

 

Borsalarda çöküşün yaklaştığını gösteren 4 uyarı sinyali

 

Borsalarda Aralık ayında satışa geçmek ne kadar doğru?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)