E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
25 Şubat 2022 - 18:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün kaydedilen olağanüstü inişli çıkışlı performansın ardından Cuma gününe de yükselişle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Wall Street endeksleri Perşembe günkü nefes kesen geri dönüşünün ardından yeni günde de toparlanışını sürdürdü.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,93 artışla 33.534,05 puanda, S&P 500 Endeksi %0,70 artışla 4.318,91 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,34 yükselişle 13.518,98 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0166 yükselişle %1,988 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcılar yeni günde de Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan mali riskleri değerlendirmeye devam ediyor. CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs'tan Allison Nathan konuyla ilgili paylaştığı yatırımcı notunda, "Rusya'nın Ukrayna'yı daha geniş çaplı işgali devam ederken, Rusya’nın Ukrayna üzerinden Batı ile arasındaki anlaşmazlığının jeopolitik, ekonomi ve varlık fiyatları üzerindeki etkileri birinci sırada gelen gündem maddesidir” diye yazdı.

Sahada ise Ukraynalı yetkililerin verdiği bilgilere göre, Rusya Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, başkentin "korkunç Rus roket saldırıları" tarafından vurulduğunu söyledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, söz konusu açıklama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Kiev’in yakında “kuşatma altında kalabileceğini” söylemesinden bir gün sonra geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna ile müzakereler için Belarus'un başkenti Minsk'e bir heyet göndermeye hazır olduğu yönündeki birden fazla haberden sonra borsalardaki iyimserlik arttı.

CNBC’nin haberine göre Avrupa Birliği liderleri Putin’e ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a Avrupa’daki varlıkları için yaptırım uygulamayı tartışıyor. Putin veya Lavrov'un AB'de önemli bir varlığa sahip olup olmadığı ise belli değil.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın Cuma günü bildirdiği verilere göre, ABD Merkez Bankası'nın birincil enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği çekirdek bireysel tüketim harcamaları fiyat endeksi bir yıl öncesine göre %5,2 yükseldi. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler %5,1'lik bir artışın olmasını bekliyordu.

ABD devlet tahvili getirileri Perşembe günkü sert iniş çıkışın ardından Cuma günü biraz daha yükseldi. Tahvil getirileri fiyatların tersi yönünde hareket eder. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %1,98 seviyesinde işlem görüyor.

LPL Finans Baş Piyasa Stratejisti Ryan Detrick, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği süreçte yatırımcıların önce satış yapıp ve sonra soru sorması halihazırda gergin olan bir yılı daha da gerginleştirdi. Ancak, özellikle ekonomi sağlam bir zemindeyse, geçmişteki büyük jeopolitik olayların genellikle piyasalarda kısa vadeli etkileri olduğunu bilmek önemlidir" ifadelerine yer verdi.

Putin'den Ukrayna'da darbe çağrısı

 

ABD'de öncü gösterge 40 yılın zirvesinde

 

Biden’ın elini petrol fiyatları mı bağlıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)