E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
20 Ocak 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Hafta ortasını düzeltme bölgesinde bitiren Nasdaq Endeksi’nde toparlanma sinyalleri görülüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Geçtiğimiz gün düzeltme bölgesine giren Nasdaq Endeksi yeni güne %1’in üzerinde yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,61 artışla 35.241,03 puanda, S&P 500 Endeksi %0,77 artışla 4.567,73 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,38 yükselişle 14.538,50 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0384 düşüşle %1,831 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street borsalarında teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi geçtiğimiz gün Kasım 2021’deki zirvesine göre %10’un üzerinde düşmüş ve teknik analistlerin düzeltme bölgesi olarak adlandırdığı bölgeye doğru gerilemişti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, endekslerin son zirvesinden %10 ila %20 arasında geri çekilmesi genellikle düzeltme bölgesinde işlem görmesi olarak adlandırılıyor.

Teknoloji hisseleri yeni güne ise yükselişle başladı. Video konferans uygulaması Zoom’un hisseleri %2,53, Microsoft’un hisseleri %2,39, Facebook’un çatı şirketi Meta’nın hisseleri %1,86 ve Tesla hisseleri de %2,41 yükseldi. Kapanış zilinden sonra bilançosunu paylaşacak olan içerik platformu Netflix ise %0,67 oranında yükseldi. Endekste açılışta görülen alımlar düzeltme bölgesinden erken çıkılacağının işareti olabilir.

Wall Street hisse senetleri tahvil faizlerinin yüksek seviyelerde kalmasına rağmen yükselişe geçti. Tahvil faizlerindeki artış ABD Merkez Bankası’nın sıkı para politikasına geçeceğine dair ardı ardına gelen açıklamalardan kaynaklanıyor.

FED gelecek hafta para politikası toplantısını gerçekleştirecek. Piyasalarsa bu toplantıda faiz oranlarının artırılmasına çok düşük bir ihtimal veriyor. Bununla birlikte yatırımcılar 2022’ye kadar yüzde 0,25 puanlık dört faiz artırımının ilkini neredeyse tamamen fiyatlandırmış durumda. FED’in faiz politikasıyla en sıkı bağlantısı olan 2 yıllık ABD Hazinesi tahvili getirileri %1’in üzerindeki hareketini sürdürüyor.

Commonwealth Financial Network'ün Baş Yatırım Sorumlusu Brad McMillan CNBC’deki açıklamasında borsalardaki türbülansın bir süre daha sürebileceğini kabul ediyor. Ancak McMillan yatırımcıların faiz artışları konusunda panik yapmamaları gerektiğini ve ekonomi normale döndükçe piyasaların da normalleşeceğini söyledi.

McMillan, “Ekonomi ve piyasalar faiz oranlarındaki değişikliklere uyum sağlayabilir ve bunu gerçekleştirecek. Bu ortam ekonomik döngünün normal bir parçasıdır ve düzenli olarak gördüğümüz bir ortamdır. Mevcut eğilim belki gördüğümüzden biraz daha hızlı olabilir, ancak gerçek ekonomik faktörlere bir yanıttır ve bu nedenle genel kapsamda olarak normaldir” dedi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı

 

Küresel borsalardaki karamsarlığın 7 işareti

 

Varlık vergisi 2,3 milyar insanı yoksulluktan kurtarabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)