E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
11 Eylül 2023 - 17:23 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yükselişlerin hakim olduğu bir haftaya başladı. Yatırımcıların gündeminde ise haftaya damgasını vuracak ekonomik veriler var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları son haftalardaki zayıflıklardan faydalanarak teknoloji hisselerine geri döndü.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,17 artışla 34.636,32 puanda, S&P 500 Endeksi %0,35 artışla 4.473,11 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,51 yükselişle 13.831,89 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0081 yükselişle %4,279 seviyesinde değerleniyor.

CNBC'nin haberine göre, Morgan Stanley’nin Tesla hisseleri için görünümünü yükseltmesinden ve otonom sürüş yazılımlarında önemli bir ralli öngörmesinden sonra elektrikli araç devinin hisseleri açılışta %5 yükseldi. Yarı iletken şirketi Qualcomm pazartesi günü yaptığı açıklamada Apple’a 2026 yılına kadar akıllı telefonlar için 5G modem tedarik edeceğini açıkladı. Şirketin hisseleri açılışta %4 değer kazandı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarındaki boğa piyasası havasında faiz beklentileri etkili oldu. Zira Wall Street Journal’ın pazar günü yayınladığı bir haberde gelecek hafta gerçekleştirilecek ABD Merkez Bankası (FED) toplantısından bir faiz artışı kararı çıkmayacağı yönünde bir fikir birliği olduğu sızdırıldı. Haberde ayrıca enflasyon verilerinin iyileştiği ve üyelerin bu yılın ilerleyen dönemlerinde ek bir faiz artışı yapmak için çok düşük bir aciliyet gördüğü bilgileri de yer alıyor.

ABD borsaları bu hafta kritik enflasyon verilerine odaklandı. Geçen hafta yayınlanan ve beklenin üzerinde gelen ekonomik veriler FED’in faiz artışı ihtimaline karşı endişeleri alevlendirdi.

Çarşamba ve perşembe günü sırasıyla ABD ağustos ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ve üretici fiyat endeksi (ÜFE) verileri yayınlanacak. Yatırımcılar artan enerji fiyatlarına rağmen enflasyondaki yükselişin yavaş olmasını umuyor.

Hafta boyunca açıklanacak diğer önemli ekonomik veriler ise perşembe günü açıklanacak olan perakende satış verileri ve cuma günü açıklanacak olan Michigan Üniversitesi’nin Tüketici Duyarlılığı Anketi. Söz konusu veriler ABD ekonomisindeki harcamaların yılın geri kalanında ne yönde olacağına dair fikir verebilir.

Morgan Stanley, Tesla'nın hedef fiyatını yükseltti

 

BoA'dan ayı piyasası iddialarına 5 cevap

 

Apple en değerli şirket ünvanını kaybedebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)