E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
08 Eylül 2023 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni işlem gününde satıcılı geçen haftanın yaralarını sarıyor. Analistlere göreyse piyasaları zorlu bir eylül ayı bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Ancak Wall Street ABD Merkez Bankası’nın (FED) politika faizlerini beklentileri üzerinde artırabileceği beklentileri nedeniyle kayıpların hakim olduğu bir haftayı sonlandırıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 artışla 34.503,16 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 artışla 4.463,05 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,53 yükselişle 13.822,08 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0255 düşüşle %4,223 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Amerikan hisse senetleri hafta boyunca düşüş gösterdi. Dow Jones ve S&P 500 endekslerinin sırasıyla %0,9 ve %1,2 düşüş gösterdiği haftada Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,6 geriledi.

Beklentilerin altında kalan işsizlik başvuruları, yeni faiz artışlarına dair endişeler ve FED’in para politikasında daha fazla sıkılaştırmaya ihtiyacı olduğuna dair yorumlar Wall Street yatırımcılarının satışa geçmesine sebep oldu. Cuma günü itibariyle CME Group’un FedWatch göstergesine göre vadeli işlem piyasalarındaki yatırımcılar eylül ayında faizlerin sabit tutulması ve kasım ayında faizlerin %55 artırılması senaryosuna %55’ten fazla ihtimal veriyor.

CNBC’nin haberine göre Commonwealth Financial Network’ün Baş Yatırım Sorumlusu Brad McMillan piyasalara ilişkin yorumlarında, “Ağustos borsalar için zorlu bir ay oldu. Zayıf veriler nedeniyle eylül ayıda da aynı şekilde olabilir. Bunun ötesine bakıldığında beklentiler iyi kalmaya devam ediyor. Herhangi bir resesyon muhtemelen bir süre uzakta. Bu da piyasaları sağlıklı tutacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar Apple hisselerinde satışı abartıyor mu?

 

Leon Cooperman: Wall Street yeni zirve yapamayacak

 

Wall Street'in kötümserleri düşüş tahminlerini geri çekiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)